Politika

Front mora da vraća dug Moskvi

Protesti koje pojedine opozicione partije najavljuju uoči ulaska Crne Gore u NATO neće uticati na ulazak u Alijansu, ali dio opozicije na taj način vraća dugove Moskvi i pravi prividnu nestabilnost, kazao je za Pobjedu Dušan Janjić, politički analitičar.

“Moraju da se vraćaju dugovi Moskvi. Bez obzira na to što je Rusiji odavno jasno da Crna Gora ulazi u NATO, ipak treba praviti taj privid nestabilnosti u zemljama Alijanse. To je sad novi izazov”, ocijenio je Janjić.

On kaže da protesti imati značaj za opozicione partije koje ih organizuju, jer, kako je rekao, „one hoće za sebe da vežu dio javnog mnjenja koji je anti-NATO raspoložen”.

“To je vrsta pripreme za njihovo buduće djelovanje i eventualno izbore. Mora se priznati daje to dobra prilika za onoga ko je na anti-NATO liniji, to je unutrašnji politički motiv da konsoliduje taj krug birača oko sebe i sopstvene stranke, ali što se tiče samog članstva Crne Gore u NATO, protesti nemaju nikakav uticaj na to istakao je Janjić.

Prema njegovim riječima, dio opozicije će nastaviti da djeluje u anti -NATO pravcu i ubuduće.

“Ne treba imati iluziju, taj dio opozicije neće prestati sa tim ni ove, ni narednih godina. Oni će biće unutrašnja anti-NATO opozicija”, dodao je Janjić.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković kazao je za Pobjedu da najavljeni protesti DF-a nijesu ništa novo od opozicije.

“Iznenadili bi nas kada bi rekli da su dovoljno kompromitovali institucije, da su doživjeli debakl i da se vraćaju u parlament”, kazao je Vuković.

On je podsjetio da su određene političke strukture bile protiv nezavisnosti Crne Gore, zatim protiv Ustava, a sada, kako je istakao, kada su vidjeli da Crna Gora ne posustaje, krenuli su u radikalne iskaze, izašli su na ulice, bojkotuju institucije, pokušavaju da kompromituju državu.

Vuković je istakao da se pokazalo da sve što su „te političke strukture radile od prije 20 godina do danas bilo je u cilju onemogućavanja Crne Gore da uđe u NATO“.

“Ne plašim se njihovih demonstracija, jer je država pokazala da zna da odgovorno reaguje na takve iskaze drugačijeg interesa. Da li će njihovi protesti biti ozbiljni, ne vjerujem. Nema više logistike. Oni koji su pomagali sa strane, žestoko su se opekli. Pokazalo se i da je ekipa koja poziva na proteste pogrešan izbor”, dodao je Vuković.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Martin
Gost
Martin

28 posto Srba s spc , NATO im smeta i CG?Zima .. Proljece..Ljeto…Jesen! Tolko mrze CG… NATO… CPCRKVU… Jezik..Pa morate uciti na proslost…Rat u Ex Yu…Morate znat da Crnogorci.. Dukljana imaju svoju zemlju…Crkvu…Jezik…Istiriju…Tesuca Godina… Dukljanska zemlja je opstala…Evo nas u NATO…S najboljim…Morate prestat da CG i Dukljane da mrzite….

hamdia
Gost
hamdia

BOJIM SE DA SE NAROD NE DIGNE DA OMETE OVO KRVOMUTNO DRUSTVO NECE NIKO NORMALAN DOZVOLITI DA MU BUDUCNOS DJECE UNAZADJUJU OVI OVAKVI A ZA NIDJE SU KAKVI SU NIKAVI SU AKO USTANE NAROD A OCE JER EVO VISE OD POLA GODINE IGRAJU PO ZIVCIMA GRADJANA …..

Zoran
Gost
Zoran

Nego.sta.rusija.koga.zaduzi.ne.prasta.svoje.
dugove.samo.ova.anticrnogorska.opozicija.
to.ne.shvata.

Euro
Gost
Euro

“Oni koji su pomagali sa strane, žestoko su se opekli. ” Vjerovatno misliš na MMF Vukoviću. Počeli ste da uzimate kredite kod drugih banaka, zavrnuli su vam slavinu.

Đavo Ponio
Gost
Đavo Ponio

Šta je ovo ljudi moji! Pa zar ni politički analitičari ne mogu biti nezavisni? Janjić govori kao portparol dps-a

ma, hajde
Gost
ma, hajde

Pa šta biste vi iz DF-a, je l da analitičari podrže razbijanje države? Ma, nemojte se šaliti. Vas samo mogu podržati vaše majke.

protesti
Gost
protesti

Pa ovo je živa istina , DF -u sve smeta , samo kako gubi mijenja razlog za demonstracije. Sledeći protesti će biti zato što se smjenjuju godišnja doba.

Send this to a friend