Politika

Grupa građana Nikšića: Ne nasijedajte na provokacije, dostojanstveno proslavimo Dan državnosti

Zgrada Opštine Nikšić

Grupa građana Nikšića pozvala je građane da ne nasijedaju na smišljene provokacije sjutra u tom gradu prilikom obilježavanja 13.jula, Dana državnosti Crne Gore.

“Dragi gosti, svjedoci smo da već danima, revoltirani razotkrivanjem opasnih namjera koje su predstavnici vlasti i sljedbenici Crkve Srbije pokušali s “temeljnim” ugovorom, koji je do kraja ogolio da njihova agenda nije evropska već “Vučićevska”, na sve načine pokušavaju baciti ljagu na nas koji smo se od uspostavljanja 42. Vlade okupljali da ukažemo na sva njihova nepočinstva. Predstavnici politike Aleksandra Vučića i otvoreni sljedbenici četničke ideologije, novinari bliski Abazoviću i brojni botovi po društvenim mrežama, danima sinhronizovano napadaju sve koji se ne mire s njihovom ideologijom, nazivajući ih nacistima i fašistima”, navodi grupa građana.

Kako su dodali, nema sumnje da će sjutrašnju proslavu u Nikšiću pokušati da iskoriste i “da raznim podmetačinama, koje im ni dosad nijesu bile strane, osujete proslavu jednog od najznačajnijih datuma naše istorije”.

“Stoga vas još jednom pozivamo da ne nasijedate na smišljene provokacije, već da se kao i dosad dostojanstveno okupimo i pokažemo da nas vodi jedino ljubav prema našoj Crnoj Gori koja baštini evropske i slobodarske vrijednosti, a da je nacionalistička mržnja isključivo njihovo breme”, poručuje grupa građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roko
Gost
Roko

Svi u Nikšić! 👆🇲🇪

Radmila33
Gost
Radmila33

Niksic nije uvezenija hercegovaca no pravijeh Crnogoraca🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Mišo
Gost
Mišo

1 kao vrata iz istorije i geografije. Najveći grad Stare Hercegovine

Pitaj se
Gost
Pitaj se

A što je bila ta Stara Hercegovina prije nego je postala Hercegovina. Inače, riječ Herceg je iz njemačkog i znači Vojvoda.

SALE
Gost
SALE

Hahhahha, sta ti je navika pa je turska teritorijalna podela jos na snazi u mislima…. Ili je mozda istorijski najznacajnije postojanje 30 godina pokrajine u okviru Bosanskog kraljevstva? Mislim da si ipak imao ti imao slabu iz istorije i geografije… Duklja je duze vladala vecim delom Srbije i Bosne nego sto je postojalo ovo hercegstvo

CiNick
Gost
CiNick

Stara Hercegovina”

CiNick
Gost
CiNick

‘Stara Hercegovina’ je izmišljen pojam. Postojao je turski sandzak Hercegovina kome je i NK pripadao.

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Sjutra oslobađamo Nikšić od fašizma 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪♥️

BlagiNk
Gost
BlagiNk

“ivangrad”, A peksjutra opet ni za kiflu…

Lipa
Gost
Lipa

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dr.Pg.
Gost
Dr.Pg.

samo dostojanstveno, ali i crnogorski odlučno protiv svih negatora CG

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Vodi vas džepoljublje. Pokažite profesionalne rezultate u svojim karijerama i koliko ste dibra državi donijeli,bglasnogovornici!

Mojamm
Gost
Mojamm

Bitno da popovi pokazuju zavidne karijere i rezultate..posebno kad se mole za drzavu sa tobom i ostalim naaaaarodom.. tacno mi plata porastee svaki mjesec..sektogovornici i ostali gmizavci

suzana
Gost
suzana

Tako je!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

ANONIMUSi

VrhLovcena
Gost
VrhLovcena

Sjutra vi slavite dan drzavnosti a drugi slave dan ustanka.

Kapelica
Gost
Kapelica

“Drugi” implicirajuci na sebe… ako ne slavis Dan drzavnosti onda nijesi iz CG. Ili si neasimilovani doseljenik. A ustanak…samo sljedbenici antifasizma mogu da slave ustanak…Dakle, ko si/što si!.

Hogar
Gost
Hogar

Sad i četnici slave dan ustanka?Eto,pomislio bi čovjek da se taj dio istorije ne može falsifikovati i krasti,kad ono..međutim..

VrhLovcena
Gost
VrhLovcena

Sjutra se slavi dan USTANKA u Crnoj Gori a to sto ci slavite, vidite sami. A sto se tice provokacija obratite paznju na lokal preko puta DPS zgrade

prkosi
Gost
prkosi

13 Jula 1878 Crna Gora je dobila medjunarodno priznanje od ostalih drzva koje do tada njesu priznavale prevashondo Turske i jasnu granicu sa njom …..13 Jula 41 simbolicno na taj dan patriote crnogorci koji su izgubili svoju drzavu i pravno indetitet su ustali prvi u porobljenoj nacistickoj Evropi kao sveopsti narodni ustanak ….tu vijest su prenijeli sve slobodne radio stanice… Više »

King Henry
Gost
King Henry

Cisto 1 iz istorije. Dan drzavnosti je mnogo stariji i vazniji.

Send this to a friend