Politika

Ivančević: Crnogorci kao nacija obespravljeni u svojoj zemlji

“Crnogorci kao nacija obespravljeni su u svojoj zemlji”, kazao je predsjednik Crnogorske, Dragan Ivančević nakon što sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve nije dozvoljeno da služi parastos u crkvi na Ćipuru, kako su ranije najavili pa je parastos kralju Nikoli, kraljici Mileni i princezama Kseniji i Vjeri, umjesto na Ćipuru, održan ispred Biljarde na Cetinju.

https://www.youtube.com/watch?v=VtILlYxkkSs

“Kada to kažem mislim isključivo na vjerujuće Crnogorce. Imamo djelove nekih nacija koje i ne doživljavaju Crnu Goru kao svoju zemlju. Velika će tragedija vlasti biti ako dođe do toga da vjerujući Crnogorci počnu da ne vole svoju državu i kada shvate da ova država neće da im zaštiti osnovna ljudksa prava, a tu mislim na vjerska prava, pravo na vjeroispovjest, prava kretanja u sopstvenoj državi”, istakao je Ivančević.

“Mi ćemo sve napraviti da Crnogorci za vjek vjekova slave. Suprotstavićemo se i ovoj i svakoj vlasti koja bude i ubuduće na ovakav način gazila osnovna ljudska prava nacionalnih Crnogoraca i svih drugih koji žive u Crnoj Gori”, dodao je on.

Ivančević dodaje da je za vrijeme velikosprske hegemonije i nasrtaja raspada bivše Jugoslavije u ratovima početkom devedesetih bilo normalno boriti se za svoju državu Crnu Goru, za naša prava, protiv ratova, za opstanak svih na ovoj teritoriji.

“I tada nam je bilo normalno da se suprotstavljamo jednoj policiji koja je persinifikovala režim toga vremena, ali sada ispred nas stoje policajci naše države koja treba da nam obezbijedi normalno kretanje i normalno upražnjavanje svih onih prava koji svaki narod u svojoj zemlji ima. I to je nešto jako zabrinjavajuće i to je nešto što u ovom vremenu posle 27 godina nijedan Crnogorac ne može da razumije.”, zaključio je Ivančević.

M.B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljukaš
Gost
Ljukaš

Bog ti pomoga i tebi i Crnogorskoj,mi ne želimo više od drugih samo isto tražimo a crnogorci jedan vakat traže a drugi uzmu sami,ka i vazda kroz istoriju.

miki
Gost
miki

Krajnje je bilo vrijeme da neko od politicara progovori na ovu temu . Nemoze se zivjet od manjina i njihovog CRNOGORSTVA.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ubrzo ce nestat Crnogorci..na tome uveliko radi Risto Radovic i SPC i to uspjesno pocev od vrtica do penzionera…ima li ko da se tome suprostavi jer mnogi primaju debele koverte na racun patriotizma pi svemu sudeci laznog..

Vuko S.
Gost
Vuko S.

Tako je Puki.

Rade
Gost
Rade

I sto cemo sa samarom iz Vasingtona za pokusaj da se prizna crnogorski kao jezik? Sto rekose ono da crnogorski jezik ne postoji vec da je to srpski jezik i da to nije nauka u kojoj treba politika da se mijesa. Procitajte crnogorci.

bip bip
Gost
bip bip

Rade, pročitaj ti, Rade, kako je Sv. Petar Cetinski rekao Simi Sarajliji ( “jedinom Srbinu u CG”, da je napisao “Diku crnogorsku” na “skoro Crnogorskom jeziku” te se brinuo oće li ga Srbi razumjeti. Nađi, Rade, “Grlicu”, u njoj je to i zapisano. Znači, sintagmu “Crnogorski jezik” “ovjerio” je Sveti Petar Cetinjski, i to tako da ne može jasnije. Tako,… Više »

Zoran bgd
Gost
Zoran bgd

Odličan komentar dragana ivancevica.

Rade
Gost
Rade

Nacija od 1945! Procitajte crnogorci jer je hiljade spisa i fokaza da smo srbi a ni jedan jedini papiric da postoji crnogorska nacija sem od 1945 na ovamo. Kao narod smo drugaciji od srbijanaca ili srba u bosni ili gdje god ali to ne znaci da ne pripadamo srpskoj naciji.

bip bip
Gost
bip bip

CRNOGORCI PRIPADAJU CRNOGORSKOJ NACIJI. NE POSTOJI SRPSKA NACIJA CRNOGORACA, TO JE IZMIŠLJOTINA, TI SI NEUK.

Katun
Gost
Katun

Sva Crna Gora zna da su prvaci CPC Stevo Vučinić,Rajko Cerović i ostali ustvari ateisti i kao iskreni i pravi komunisti ne vjeruju u Boga.Odatle treba početi, a ne pretvarati se da im se zabranjuje da uđu u crkvu.Suština je druga i zato Purko ne okolišaj no reči što misliš.

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Mogli ste opalit jedan fudbal 3 na 3.

Banjori
Gost
Banjori

Purko,jedno osnovno i lako pitanje za tebe: Jesi li vjernik ili ateista? Ako si vjernik jesi li kršten i đe?

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sto je bitno je li neko vjernik ili ateista ??? Po mom misljenju vjeri se priklanja kad je neka muka i bijeda a to crkva koristi i skuplja milione od naroda koji vjeruje da ce mu sa neba dolecet blagostanje…u posljednje vrijeme svakog dana je po neki svetac koji je u dosluhu sa Amfilohijem a ovaj obecava zdravlje i bogastvo… Više »

Send this to a friend