Politika

Jakić: Demantujem tvrdnje da lokalna samouprava ne funkcioniše

Jugoslav Jakić/ Foto: Screenprint TVCG

Jedan od motiva uvođenja prinude uprave u Opštinu Šavnik, kako se ovih dana može zaključiti iz sadržaja u medijima je nefunkcionalnost lokalne samouprave na čijem sam čelu. Zbog toga osjećam potrebu da demantujem te tvrdnje, poručio je predsjednik Jugoslav Jakić.

Proteklu godinu, prema njegovim riječima, obilježila je finansijska stabilnost budžeta i povećanje prihoda.

“Uprkos manjku kadrovskog potencijala, uspjeli samo da započnemo i realizujemo brojne projekte, od čega ću navesti samo one najznačajnije: Naš prioritet i dalje je jačanje infrastrukture kao najvažnije segmenta razvoja jedne opštine. Iz tog razloga smo u prethodnoj godini uradili probijanje i nasipanje više od 100 km lokalnih i katunskih puteva”, napisao je Jakić u objavi na Facebook-u.

On navodi da ovih dana očekuje se početak radova na rekonstrukciji putnog pravca Miloševići-most na rijeci Bijela za koje je obezbijeđeno 300.000 eura.

“Jedan od značajnih projekata jeste i „Uređenje platoa kanjona Nevidio“, čija je ukupna vrijednost 450.000 eura. Radovi su započeti i sa poboljšanjem vremenskih prilika očekujemo njihov nastavak. Uradili smo projekat šetačke staze pored rijeka Bukovica i Bijela”, dodao je Jakić.

Započeti su, kaže on, radovi na do sada najzahtjevnijem projektu, izgradnji vodovoda za sela Mljetičak i Dobra Sela, čija vrijednost I i II faze iznosi 500.000 eura.

“Urađena je istražna bušotina i idejno rješenje vodosnabdijevanja sela Duži i Dubrovsko. U ovoj godini planiramo izradu glavnog projekta te obezbeđivanje sredstava za njegovu realizaciju.
Urađen je projekat izgradnje stambene zgrade za potrebe socijalno ugroženih i drugih ranjivih kategorija i obezbijeđena su sredstva u iznosu 1.000.000 eura. U prvoj polovini aprila, započećemo tendersku proceduru, tako da se početak radova očekuje najkasnije do juna tekuće godine”, naveo je Jakić.

Ostvarili su, kaže, značajna ulaganja u poljoprivredu, pa je u prethodnoj godini otvoren otkupni centar za mlijeko u MZ Duži, prvi, kaže, ove vrste na području naše opštine.

“Kroz više od 15 javnih poziva subvencionisali smo sve zastupljene oblasti poljoprivrede, a iznos sredstava opredijeljen za ovu namjenu premašio je 250.000 eura. U saradnji sa Eko-fondom u 2024. godini realizovaćemo projekat uređenja zelenih površina, čija je ukupna vrijednost 35.000 eura”, istakao je Jakić.

Navodi da ogromnu pažnju posvetili su mladima kao stubu društva.

“A kako bismo obogatili njihov svakodnevni život odlučili smo da izgradimo Omladinski centar. Za sada je urađeno idejno rješenje, a u ovoj godini krećemo sa daljom realizacijom. Navedene činjenice govore više nego dovoljno, a najbolji sud za sve daće građani naše opštine”, stoji u objavi Jakića.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
chroniclerIstina_
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
chronicler
Gost
chronicler

Sve to oni znaju, gospodine Jakiću, znaju ali im može bit da rade što hoće. Glasači, glasači…čuvate li svoju kuću ili je poklanjate?

Istina_
Gost
Istina_

Hoće da i vama osvježi, da vas oslobode..uzalud dobar rad, djela koja se vide. Sve će to naaaaroood pozlatiti, kad sjednu u fotelje!

Send this to a friend