Politika

Jelušić: Apsolutno sam protiv uvođenja vjeronauke u škole, vjera je intimno pitanje

Printscreen

Vjeronauka apsolutno ne treba da bude dio obrazovnog sistema u Crnoj Gori, kazala je u emisiji Klub A poslanica GP URA u Skupštini Crne Gore Božana Jelušić. U obrazloženju svog stava, Jelušić je objasnila da je osnovni i primarni cilj škole razvoj kritičkog mišljenja koje vjera ne podrazumijeva, već autoritet i “vjeru u ono što jeste”.

“Ja mislim da je to legitimno pravo svake porodice, da svoje dijete usmjere, ali vjeronauka apsolutno ne treba da bude dio obrazovnog sistema. Škola je tu da bi učila da se sve provjerava, jer jedino se tako društvo može kretati naprijed. Samo Slovenija i Crna Gora su uspjele da sačuvaju svoj obrazovni sistem od takve vrste intervencije. Ništa te države u okruženju nijesu dobile ni više ni bolje, nego naprotiv, manje”, objasnila je Jelušić.

B O Ž E N ARAVOBRAVOIma li ko ovoj alapači od voditeljke reć da svoju “elokvenciju” koju pokušava da plasira kroz svoje prostačke upadice malo smanji. Nije prof. Jelušić ni primać po elokvenciji a pogotovo po načinu komunikacije.

Posted by Jovan M. Roganović on Thursday, November 12, 2020

Ona smatra da vjeronauku mogu izučavati djeca ukoliko njihove porodice za to osjete potrebu, ali nikako kao dio obrazovnog sistema. Prema njenim riječima, u crnogorskim školama postoji izborni predmet koji se zove Istorija religija.

“Ne jedne, nego svih, da bi pružila svijest i obrazovanje o tome šta je i koliko je to nasušna potreba. Toliko umjetnosti muzike je izniklo iz religije, nema spora koliko je snažan taj impuls u čovjeku, ali se obrazovni sistem u sekularnoj državi čuva na taj način da razvija kritičko mišljenje, rješavanje problema, snalaženje u životu, a vjera se ostavlja svijetu intime”, ocijenila je Jelušić.

U emisji Klub A, Jelušić je kazala od devedesetih godina nije imala utisak da su crkve i religijske zajednice u Crnoj Gori uopšte bile potisnute. Prema njenim riječima, na Javnom servirsu se redovno moglo vidjeti kako porodice slave katolički i pravoslavni Božić, te kako islamske porodice obilježavaju svoje praznike.

Na pitanje voditeljke Irene Tatar da li je dovoljno da se o tome izvještava “dva puta godišnje”, Jelušić je poručila da je vjera intimna potreba i lijepo je što je Javni servis isprati takve događaje.

Ipak, dodaje Jelušić, nije dužnost Javnog servisa da razvija vjerska osjećanja.

J. Lasica

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simko
Gost
Simko

U sta ste se upleli i sa kime najbolje govore komentari na vasoj fb stranici ure…pomenete li sta protiv svetosavkiih ciljeva ili nesto crnogorsko lincuju vas…nazad nema a stetu nemjerljivu ste napravili. Ko ima fb neka podje da vidi kako ih razapinju dojuceranji podrzavaci na postu o vjeronauci ili onom postu za cetinje.

priča vs djela
Gost
priča vs djela

Gospođo Jelušić, jedno je pusta priča a sasvim drugo su djela.

mujo džeger
Gost
mujo džeger

sad kad bi u podgorici otvorili pravoslavnu elitnu gimnaziju mitropolit amfilohije ni 1000 mjesta ne bi bilo dovoljno u prvom razredu

Mladen
Gost
Mladen

Нико тебе неће питати ако народ већински то буде хтио. Адио Јелушићка!

mujo džeger
Gost
mujo džeger

najelitnija gimnazija u bivšoj jugi je pravoslavna gim. katarine kantakuzine otvorena prije 5 godina i to u sred zagreba, u koju se upisuju srbi od đevđelije do triglava

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Pitat ce te KRrivikapic vidis da on moze planine da pomjera

Euro
Gost
Euro

Pogledajte video gdje Stevo Zigon govori na tu temu.

BudvaStariGrad1
Gost
BudvaStariGrad1

Gospodjo Jelusic, izuzetno sam vas cijenio dok ste predavali Srpski jezik, nemojte da vam pokazem neke audio snimke sta i kako ste govorili. Sad vas ne cijenim vise cak mislim da ste veoma los uticaj za vasu pratiju. Jasno mi je koliko vam je stolica draga da ne kazem mila. Rejting vam je izizetno pao…evo bas pricam sa generacijom nasom,… Više »

Almofil
Gost
Almofil

Najdirektniju i najpogubniju posljedicu uticaja vjere na um i intelekt čovjeka sinoć je demonstrirao Rukoljub.Njegova izjava da se uz dovoljnu količinu vjere mogu i planine pomjerati što se,kako kaže,dešavalo, zaslužuje sažaljenje i opomenu na razarajući uticaj religije po ljudsko društvo.Zato,stop otrovu zvanom vjeronauka !

Pozz
Gost
Pozz

Kakva vjeronauka….pa nijesmo u srednjem vijeku! A zašto onda ne uvedemo i LGBT vaspitanje, ili učenje o budizmu, taoizmu, judaizmu….e pa ne ide to tako!
To je pitanje pojedinca i lično pravo opredeljenja.
Pa nek bude ko sta zeli i ko šta voli, samo nek smo pošteni prema sebi na prvom mjestu.

Baraka
Gost
Baraka

Neka te, Bozena, neka. Glasaces onako kako ti kazu, pa ti neka prepucavanja prekk stampe. Ista si ko Medo, Manda i Pipun… mnogo price, mnogo buke i na kraju…trt

Vesa
Gost
Vesa

Napokon neko pametan

El patron
Gost
El patron

CG budući Teheran

vjecna da je
Gost
vjecna da je

kakva je ovovlast dje svako prica suplje price kako komeodgovara …..crnoj gori treba premijer iskusan menadzer koji zna voli i oce da radi i da vuce naprijed a ne da gubimo vrijeme sa ovakvim glupostima

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Gospodjo Jelusic mislim da ces ti bit taj kamen spoticanja nove vlasti

Mane
Gost
Mane

Nema nista od vjeronauke. Parlament mora da glasa a URA sigurno nece podrzati.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ako od ure bude zavisilo, možeš da se kladiš
da će da ima!
Samo će da je umotaju u neku laž, kao oni
su protiv, ali…

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Ali ces glasati i mandatara i ministarku. Dokle vise ovo licemjerno naklapanje?

Aha
Gost
Aha

Niposto uvoditi vjeronauku. Jer to vrijedja inteligenciju. Ja sam agnostik. Moja djeca na te casove nece barem dok mi Zdravko ne dokaze da vjerom moze preko noci spušttit staru kapelu na Lovcen. Jer to se moze zar ne? Samo ako jako vjerujete. Mozda i Braticka postane gospodja ako bude dovoljno jako vjerovala.

KomitaBJELAS
Gost
KomitaBJELAS

Sto se kapele tice, budi sigiran da ces je vidjeti ponovo na Lovcenu, spustila se cekva na Rumiju, jel sad vjerujes? Nadam se da ti djeca nisu glupa kao ti

Branka
Gost
Branka

Sad vaš mandatar reče da neće dirati Njegošev mauzolej. Kako vas bruka. Vi svi zapjenili da će kapela biti, crtate je po potpornim zidovima. A on sad lijepo reče da mu ne pada na pamet da se dira mauzolej. Što ćete sad sektaši? A?!

Joanikije
Gost
Joanikije

Bolje da uvedu npr.da nauce djecu kako se sadi voce i povrce i da uvedu mikologiju(nauka o gljivama) kao obavezan predmet.Toliko toga ne znamo i ne umijemo da je sve smijesno a sa vjeronaukom coek moze bit samo gluplji i nikako vise.

Istina
Gost
Istina

Gospođo Jelušić nije samo problem vjeronauka, već i personalna rešenja tipa gospođa Bratić, sa svojim katastofalnim izjavama govora mrženje, kletvi i td, gdje ne čuh ni vas da to oštro osudite. Vi imate ogromnu moć u svojim rukama-jedan glas, koji treba da ne dozvoli ovakvim likovima sa ovakvom filozofijom da budu reprezent, nego na margini društva.To treba javno odmah da… Više »

Vule
Gost
Vule

Ma sta ti imas vise da mislis. Vi ste pikazali ko ste.

Sandra
Gost
Sandra

Ova zena je trebala da bude ministarka prosvjete!!!!!!

Nezavisni
Gost
Nezavisni

Neznate Vi gospođo Jelušić u što ste se upleli .

Užas
Gost
Užas

Gospođa Jelušić, imate li i približno predstavu s kim, odnosno s čim, ste napravili savez? Depeesovci jesu ogrezli u lopovluku svih vrrsta i trebalo ih je najzad maknuti, ali ovo je nešto… nemam riječi.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Tako jeeee

Nikol
Gost
Nikol

A neka, gdje će se zaposliti ovih 1000 popova što je sjargalo iz Srbije, Bosne, Hrvatske, Kosova …. Moraju i oni od nečega živjeti.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Vjeronauku treba ponuditi kao izborni predmet, pa ko voli – nek izvoli.

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Ti nisi posmatrač. Ti si provokator, bot iz litijaškog pokreta missis Bratićke (ako nisi ona).

Sova
Gost
Sova

Slažem se! Neka idu djeca u crkvu na predavanja, a crkva neka plaća profesore. Ja sa tim nemam ništa. Ne branim, ali neću da moja djeca uče laži, i da za to plaćam.
Zašto je to tako teško shvatiti?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zbog čega? srbstva kukavnoga?
OSVIJESTI SE NARODE SULUDNI OLI

Branka
Gost
Branka

Profesorice vi ste se prodali. I Vi lično i Vaša partija. Zato budite toliko kulturni da se ne oglašavame i ne pojavljujete.

MontenegroPorto
Gost
MontenegroPorto

Crna Gora grabi jakim koracima ka Srednjem vijeku.

D 577 eura
Gost
D 577 eura

Je li ovo božana 😅božanstvena ženo 😂❤💋

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

To bi bio kraj crne gore koju znamo,postala bi beogradska provincija.

Pepa
Gost
Pepa

Pa to i hoce da nas poseljace da budemo sektasi praznih mozgova i da nam djecu generacijama osakate i prevedu u svetosavlje..

Radius
Gost
Radius

Ja sam da sve što društvo doživljava kao opšte prihvaćene norme da postoje i u školama. Dok se Vjera zakonski ne zabrani, koji pravni osnov može neko imati da je zabrani za izučavanje u školama. Mislim na izučavanje sve dominatne tri religije u CG podjednako. I da bude fakultstivno, neobavezno, ko hoće može, ko neće ne mora. Odnosno da ja… Više »

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Poslusajte intervju Steva Zigona “zasto jede bijeli luk” pa sami zakljucite.Ucio ga je profesor vjeronauke da je pravi zivot tek posle ovog zivota.Medjurim peofesor je svaki dan na casu jeo bijeli luk i toliko je smrdio na bijeli luk da se nije moglo opstat od njega.Pitao ga je jedan ucenik,zasto stalno jedete luk,profesor mu odgovori ” pa da bi duze… Više »

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Stevo je dobar glumac, i to je to

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Zabelo,razmisljaj svojom glavom,ne dozvoli da te drugi farbaju.

mrrrš
Gost
mrrrš

Gledaj farmu i ne progovaraj.

Mrkelja
Gost
Mrkelja

E kunem vam se ako uvedu vjeronauku u skole ja cu moju djecu ispisati iz skole.Sto rece pametni Stevo Zigon “Vjera i nauka ne idu zajedno”

Nagual
Gost
Nagual

Vjeronauka ce biti izborni predmet.. ko nece ne mora.. tako da je to vec zavrseno

Laki luzer
Gost
Laki luzer

Kratak pregled srpskih kradja: kradu drzave religije crkve nobelovce umjetnike pjesnike gusle gace zastave grobove bitke heroje sportiste

Pepa
Gost
Pepa

Istooo ne pada mi napamet da stvaram od djece vjerske fanatike niti da im takvu zemlju ostavim u nasledje

Velja Crna Gora
Gost
Velja Crna Gora

Moralna etika je ok,mada mislim da se ona uči od roditelja.Traži se uvođenje vjeronauke jer je kod nas pravoslavlje srboslavlje,pa si vjernik da bi mrzio Crnogorce.Neka proći će i ovo za godinu pa novi izbori pa da vidimo što će Crnogorci reć tim krivoslavcima.

Milica1979
Gost
Milica1979

Još podjela?! I to ko “bi ili će” na vjeronauku – ko neće ne mora – neće se uzeti za zlo ali ipak nije baš, baš dobar kao ovaj koji ide?! A sve to naravno u zavisnosti od vjerske pripadnosti učitelja. Većih podjela nije bilo od doba Rimljana, kao u posljednja 3 mjeseca …

Riki
Gost
Riki

I ne zaboravimo i tada je bas zbog toga doslo do velike sizme velikog raskola … nema srece kad idemo unazad umjesto naprijed

Hydra
Gost
Hydra

Protiv vjeronauke ali ćete podržati ovakvu nakaradnu vladu,što znači da ste obični izdajnici.

kosovo albansko
Gost
kosovo albansko

Bozana , postovanje veliko za vas , vjerujem u vasu strucnost i normalnost i inteligenciju , imam veliki respekt za vas ali i sugestiju ako citate ovo , sto prije odustanete da pravite vladu sa cetnicima to cemo prije prosperirati jer gubite vrijeme i borite se sa vjetrenjacama , dovoljno je da vidite zdravkove izjave od sinoc i one bosanke… Više »

Animus
Gost
Animus

Nek se ljudi mole i klanjaju kod kuce, iz budzeta da se ne izdvaja za vjerske zajednice…imaju sljedbenike, pa neka ih oni finansiraju (pod kontrolom drzave). Vjeronauka u 21.vijeku??

Neko
Gost
Neko

Ne znam kome se vise obradujem kad ih vidim u vijestima, ovoj ili Medojevicu

Dada
Gost
Dada

Samo procitajte pjesmicu za prvi razred “Kako to moze”. Bas poucna pjesma. Ne znam sta je pjesnik htio reci al dobro

MUO
Gost
MUO

Stav o kasicici?
Stav o ministrici iz Bilece,pardon Istvika?
Stav o apostolima?
Stav o ….

Lipa
Gost
Lipa

Sve navedeno ne podržava, ali ipak podržava (vladu)

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Preuzmite odgovornost podignete li ruke za ovo što se sprema Crnoj Gori
Dosta je filozofa i populizma! Siti smo svi toga!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Ja sam za

Pepa
Gost
Pepa

Ja sam protiv

ponos
Gost
ponos

Neka vjeronauku organizuju crkve a ne škole pa ko voli nek izvoli.

Pepa
Gost
Pepa

Imaju vec ne brini no malo im traze vise da od sve djece naprave svetosavce

Sova
Gost
Sova

Traže da im država plaća za zaglupljivanje djece.

Mario
Gost
Mario

Vjeronauka ne može biti NAUKA. Jer nauka počiva na sumnji u nešto i na osnovu toga se razvija. A vjera je suprotno od sumnje, što joj ne dozvoljava da bude nauka. Jer da je vjera nauka, izučavala bi i ateizam. Vjera počiva na strahu i prijetnjama. Strah ako nešto uradite što nije u skladu sa stavom vjerske zajednice i na… Više »

U pamet
Gost
U pamet

Jedan od najvećih svjetskih naučnika,Nikola Tesla,je bio vjernik.Vjera ne počiva na prijetnji već na ljubavi i požrtvovanju

Kavajo
Gost
Kavajo

@u pamet
Ne lazi. Slijedio je obicaje a dijelio je iste misli o religiji kao A.Ajnstajn kome i danas takvi kao ti probaju spocitavat religioznost.

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Tesla bio vjernik…..hahahaha

monty
Gost
monty

Ja sam u svome srcu duboko religiozan,ali ne u konvencionalnom smislu te rijeci,i predajem se stalnom zadovoljstvu uvjeravanja da najvece tajne naseg bica tek treba da budu otkrivene,i da uprkos dokazima cula i egzaktnih,suvih nauka niti sama smrt nece znaciti kraj divnim metamorfozama kojim smo svjedoci.Citavog zivota sam bezuspjesno pokusavao da nadjem bilo kakav znak duhovnog zivota…Nauka je otmjena,cista,velika vjerna… Više »

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Jes ,vjerova je u struju.ahaha.a muci tu….

monty
Gost
monty

Vjerovao je da ce svjetlost obasjati svijet tek onda kad se svi narodi ujedine u jedan narod i sve zemlje u jednu zemlju.I da svaki planetarni psihozoik prolazi put od faze usitnjenosti do faze globalne integracije i drustvene unifikacije vrste…

NK grad
Gost
NK grad

U pamet – vjera je nesto intimno. Nauka je nesto objektivno. Ako ne znas sta valja, a sta ne, i kako se ponasati, a da ne ides u crkvu, onda nisi dobar covjek. Dobar covjek sam po sebi moze da razlikuje dobro od loseg.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sve nešto ne biste, a ako slučajno se dočepaju vlasti ovi što vjerom mrdaju planine, bojim se da će nula bit vjeronauka u škole, trobojke po vaskolikih_zidova, pa i kapelica na Lovćen! O jadu zabavi svu Crnu Goru ura i tajo gojko Što ih prije stanemo na put i pokažemo im da je 21 vijek, to bolje! A vi se… Više »

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Zašto vjeronauka ne bi bila u školi kao izborni predmet ?

Jovan
Gost
Jovan

A zašto bi imala? To je lični izbor i intiman osjećaj pojedinca. Nije skola mjesto za teorije koje nikad nijesu dokazane. Škola je obrazovna institucija.

Raso
Gost
Raso

Nista u filozofiji nije dokazano pa se opet izucava. Neka bude izborni predmet, ko oce neka ide, ko nece ne mora, I sto bi kome smetalo ako neko ide ili ne ide?

U pamet
Gost
U pamet

Sva moja djeca su išla na vjeronauk,najčešće subotom ili nakon službe,u crkvi kod sveštenika,kako i treba.
U školu idu i ateisti i ne treba djecu razdvajati.A kome su roditelji vjernici,vodiće ga redovno u crkvu i tamo će naučiti o svojoj vjeri.Ili džamiju,stvarno ne znam kako je kod muslimana

Pepa
Gost
Pepa

U pamet..u islamskim zemljama npr turska uce u skoli ali ovo nije turska niti je crna gora islamska niti srpska zemlja pa tako vjeronauka ne..zasto onda ne bi pustili i katolike i muslimane isto da imaju..tako nastaju jos veci problemi..jedno veliko NE za vjeronauku u skole..ko hoce ima u crkve i dje vec se ko moli i caoo

Sova
Gost
Sova

@U pamet Ko predaje vjeronauku u Srbiji? Popovi SPC. Svi smo čuli stav SPC, kroz usta Amfilohija Radovića, da su muslimani lažni ljudi, a islam lažna vjera.
Da li misliš da pravoslavni teolog može nepristrasno predavati djeci islam, katolicizam ili protestantizam?
Jednostavno pitanje, da ili ne.

Bosiljka
Gost
Bosiljka

Zdravko rece da vjera ( dokazano) pomjera planine.Po tome CG moze uskro poststi Vojvodina.A uskoro mozemo ocekivati da nam vjernici pomaknu i brda od mora …da imamo sire oblae i vise mjesta za hotele.Davno je receno nema budale ,ka’ skolovane budale.

Pepa
Gost
Pepa

Vjeronauku doisto necete ubaciti niti mi djetetu ispirati mozak u 21 vijek..

Aleksa
Gost
Aleksa

Svaki roditelj treba zabraniti vjero nauku u školi zar trba i đecu odvajati na Katolike Pravoslavne i Muslimanske vjere to se zove ZLO UPOTREBITI ĐECU kao pojedini roditelji njihove majke prate modu a ćerke kaznu sa burkama radi plate žalosno za njihovo djetinstvo STOP te curice trebaju da žive A VJERA NAUKA KO HOĆE U CRKVE KAO ŠTO RADE KATOLICI… Više »

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ko kaže to bez ti.
Vjeronauka je čas i vjerama (u množini) , gdije se izučavaju sve religije.
Raspitaj se pa napadaj nemoj obrnuto, neozbiljno je

Gosko
Gost
Gosko

Stvarno to mislis da tako funkcionise?

Sova
Gost
Sova

@Zabjelo Ko predaje vjeronauku u Srbiji? Popovi SPC.
Svi smo čuli stav SPC, kroz usta Amfilohija Radovića, da su muslimani lažni ljudi, a islam lažna vjera.
Da li misliš da pravoslavni teolog može nepristrasno predavati djeci islam, katolicizam ili protestantizam?
Jednostavno pitanje, da ili ne.

U pamet
Gost
U pamet

Nećete vjerovati,i kod pravoslavaca postoji vjeronauk u crkvama,da svratite neki put znali bi.

Jacg
Gost
Jacg

Bravo aleksa..istog sam misljenja..to i hoce da zavade jos vise crnu goru

libra
Gost
libra

Poštovana gospođo Jelušić, budite glas razuma

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Potpisaćeš ti to, Božena. Idemo ka organizaciji pravoslavnog Irana u CG. Čeka se izbor novog ajatolaha. Krivokapić je već hvalio Ahmadinedžada!

Lav
Gost
Lav

Glasala si za buducu ministarku kulture tako da nemate pravo rijeci…savili ste kicmu do zemlje profesorice

Zimba
Gost
Zimba

Koliko ce ura da zmuri na otvorene napade jedne primitivne nazdne politike koja otvoreno zagovara isto ono sto je zagovarano u iranu 1970? Dokle ce svoje koalicione partnere da da posmatra kao gradjansku a ne fasistcko cetnicko nazadnu struju sto apsolutno jesu?

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Uvođenje vjeronauke ne možete , i svakako nećete imati mogućnisti da spriječite, kad izglasate vladu, odnosno ministricu Bratić kao resornog ministra . Možete da se “Perete” koliko god hoćete , kako ste “protiv” , ali o uviđenju vjeronauke ne odlučuje Parlament već ministarstvo na čijem će čelu biti Četnikuša (kako za sebe sama kaže trenutna kandidatkinja za taj i jiš… Više »

delboj
Gost
delboj

Pitace te popovi Bozana, kako da ne.

Lisboa
Gost
Lisboa

Za Vjeronauku da neko blizak Trologiji, za muzičko neko blizak muzici tako redom, nekako je logično

D.D
Gost
D.D

A ovo sad nije ni skola ni jadi,ovo je tragedija,nepismena djeca izlaze iz skole
Pogledajte citanke,koje su pisce i pjesnike izbacili,a kakve su teagedije tamo ubacene

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Pa bi da nam ubaciš Nikolsja Velimirovića i popa Macu!!

Putnik
Gost
Putnik

@Bernini Ne,dovoljno je sto su Desanku ili Zmaja izbacili, “zasigurno” velikosrpske pisce/pjesnike. Jako “opasna” literatura jako. Bolji je neki Hari Poter ili oni nakaradni Hobiti. Ajd muči tu zivota ti.

Maestro
Gost
Maestro

Svaka čast, ali gospođo Jelušić, ubrzo ćete vidjeti da vas u novoj vladi neće pitati za mišljenje.

Festadjun
Gost
Festadjun

2020 godina ove aveti samo o crkvi pričaju, za noć smo se 30 godina vratili unazad

Pepa
Gost
Pepa

Pa crkva je ispiranje mozga najbrze..nijesu otomani ludi bili…kontrola stada ..znaju oni odlicno sta rade no im proci nece

Simbolicno
Gost
Simbolicno

Dovoljno je saslusati presdstavnicu demokrata svako slovo izrecono iz njenih usta usta je nazano i porazavajuce.

mrkela
Gost
mrkela

Apsolutno sam protiv izdajnika crnogorskog naroda koji su doveli srbe na vlast zbačivši crnogorce .

Jap
Gost
Jap

Ja bih je ipak uvela,pa neka izbor bude na roditelju- ako hoce da mu dijete pohadaja te casove ok, ako ne isto je ok.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Da se lwgalizuje vjerska indokrinacija SOC u škole!? Nikako.

Zabjelcanin
Gost
Zabjelcanin

A ja bi Marksizam

Pepa
Gost
Pepa

Pa zamisli neces je uvoditi niti ces mom djetetu indirektno stavljati ista u glavu..imas pri crkvi pa salji van skole ako ti se salje

Milan
Gost
Milan

polaku put Srbistana pa vaspitavaj dijeta u tom duhu

Mirko
Gost
Mirko

Bravo gospodjo! Religija se ne bi trebala nametato djeci.

Radius
Gost
Radius

Treba la su biti gospođo protiv droge u dvorištima škola.. Ono što svako vidi vi ne vidite…kako to… A ako Neko hoće vjeronauku, đe će pričati o vrijednosti a vi ste protiv toga, zašto Vjeronsuka treba da bude kao fakuktativni, neobavezan predmet koji se ne ocijenjuje. I ko god djecu u školi uči da li droga loša, da treba praštsti,… Više »

Festadjun
Gost
Festadjun

Kako si dijete ubkedio da veruje u boga, tako ga ubjedi da je droga zlo, i neće bit problema

Radius
Gost
Radius

To ja tebi preporučuje da radiš.
Ja sam da hemiju podučava hemičar, matematiku msžatrmstičar….
Vjeronauku Teolog ili filozof a ti vidim da bi volio da to rade isključivo domaćice.
Ne branim ja ni njima, kako da ne, ali nemoj ni ti ti merni ono prvo i to je to

Sova
Gost
Sova

@Radius Niko ti ne brani da svoju djecu vodiš u vjersku školu. Demantuj me ako možeš. Ja znam ljude koji to rade i niko im ne brani.
Problem je što se ti zalažeš da ja MORAM da vodim djecu da uče vjeronauku.
Da li možeš to da shvatiš? Nije sramota reći da nešto ne razumiješ. Tu smo da pomognemo, samo reci.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

radius je pop spc-a.

all red
Gost
all red

To ti je slicno – “religija je opijum za narod” tamo đe nema kritickog misljenja. Uostalom – crkva ne dozvoljava sekularnu nauku pod svojim krovom pa zašto bi se pod sekularni školski krov dozvolilo vjersko učenje?!

Radius
Gost
Radius

Ja sam da sve što društvo doživljava kao opšte prihvaćene norme da postoje i u školama. Prvo nije tačno da “Crkva ne dozvoljava pod svojim krovom..” pogledaj koji su predmeti na Bogosloviji i Teologiji… Dok se Vjera zakonski ne zabrani, koji pravni osnov može neko imati da je zabrani za izučavanje u školama. Mislim na izučavanje sve dominatne tri religije… Više »

Sova
Gost
Sova

@Radius Jedan od problema je novac. Zašto ja moram da plaćam profesore koji će da uče tvoju djecu, kao i da plaćam sve ostalo: izgradnju učionica, struju, grijanje…
Zašto?
Probaj da objasniš.

all red
Gost
all red

Religija(e) se već izučava(ju) u okviru obrazovnog sistema… filosofija, istorija, sociologija je se dotiču, u sasvim dovoljnom obimu…

Ministar
Gost
Ministar

Radius Pa vidis i mene bas briga sta ti mislis..te oblande da svetosavljem ispiras mozak mom djetetu neces niti da uci o svetom amfilohiju laznom..onda cemo uvesti i kuran i papu i jehovine svedoke..kako su vam puna usta blazenstva i vjere pretvorne

Radius
Gost
Radius

Mnogo si nepismen, ali to sigurno već znaš.
Be samo što ne čitaš knjige nego ne čitaš ni komentare koritikuješ.
Nspisso sam da treba da se izučavaju jednako svevtri religije.
I naveo sam da bude fakultstivno a to (pitaj što to znači nekog) znači neobavezno, bez ocijenjivanja..
Ako oćeš neko ide a ako neće ne mora

Sokolovi
Gost
Sokolovi

Ona i bratićka su sestre!

Kec
Gost
Kec

Niko i ne namjerava…

Neko normalan
Gost
Neko normalan

Vama gospodjo Jelusic svaka cast! Da ste Vi predlozeni za ministarku prosvjete ne bi se brinuli. Ali 4 ministarstva u jedno sa izvjesnom Bratic na celu je frustrirajuce i zabrinjavajuce!

Max
Gost
Max

Bratić će da vam kroji kapu hahahahaha,bas mi vas he zao sto se ne pitate ništa jahahahhahahahha

roki
Gost
roki

Ali ne pitas se ti nego Rukoljub…a i sve ces se manje pitati

Top
Gost
Top

Ali ste apsolutno za podrsku vlasti koja bi da uvede vjeronauku i kapelicu na lovcen . Kako ste se prosuli URAši a imali ste pravu priliku da pridobijete veliku podrsku crnogoraca , sad i ovo malo sto ste imali necete imat vise.

CETINJE
Gost
CETINJE

Neće te pitati a još ste navrijeme .

Nebitno
Gost
Nebitno

Rijetko normalna osoba u novoj parlamentarnoj većini

Pa ne no jel
Gost
Pa ne no jel

Al.se pravi luda na otvoreno nazadnu politiku i struju kojom teze njihovi kolicioni partneri…znaci cisti srpski klerofasizam. Nevenka Cirovic a zine zamiejni teze jedna nevjerovatno nazadna politika sa manjkom istine u korist nazadavonja i cetnistva.

Send this to a friend