Politika

Krapović: Brod Jadran je potpuno legalno i legitimno vlasništvo Crne Gore

Dragan Krapović

Stav Crne Gore je da je brod Jadran potpuno legalno i legitimno vlasništvo države i on se neće promijeniti, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

<<<Hrvatski ministar: Otkazao sam sastanak s Krapovićem zbog izjava o Morinju i brodu Jadran<<<

Krapović je u subotu u Tivtu trebao da se sastane sa ministrom odbrane Hrvatske Ivanom Anušićem, ali je taj sastanak otkazan zbog, kako je Anušić rekao, izjava Krapovića o ploči u Morinju i o brodu Jadran.

“Poštovanje prema stavu kolege Anušića je odraz naše posvećenosti dijalogu i razumijevanju među svim državama u regionu. Međutim stav Crne Gore je da je Jadran potpuno legalno i legitimno vlasništvo Crne Gore i on se neće promijeniti”, naveo je Krapović u izjavi dostavljenoj Vijestima.

On je istakao da je njegova odgovornost, kao ministra odbrane, da čuva taj simbol ponosa i istorijskog nasleđa države, koji nadilazi granice materijalnog vlasništva.

“Dijalog i razmjena mišljenja sa našim susjedima su od esencijalnog značaja, te u tom duhu pristupamo svim međunarodnim pitanjima, uključujući i pitanje školskog broda Jadran”, naveo je Krapović, prenosi portal Vijesti.

Kako je istakao, između dijaloga i pregovora je velika razlika, a on nije neko kome ta razlika može promaći.

“Naprotiv, kao ministar odbrane, prihvatio sam razgovor na te teme, ali ne i pregovore jer prihvatanje pregovora znači prihvatanje mogućnosti da Jadran ne bude crnogorski, a ja to otvoreno kažem neću prihvatiti. To je stvar principa i nacionalnog ponosa”, rekao je Krapović.

On je naglasio da je svjestan složenosti odnosa unutar regiona, kao i osjetljivosti pitanja koja se tiču nacionalnog ponosa i nasljeđa.

“Jadran je više od broda – on je živi podsjetnik na našu istoriju i tradiciju, simbol naše povezanosti s morem i naše nezavisnosti”, istakao je Krapović.

On je naglasio da kao takav brod Jadran zaslužuje da bude čuvan i poštovan, ne samo od strane Crne Gore, već i od susjeda.

Prema riječima Krapovića, u duhu izgradnje trajnog mira, saradnje i dobrosusjedstva, Crna Gora se zalaže za stvaranje atmosfere u kojoj se poštuju i cijene nacionalni simboli svih država.

“Naša posvećenost ovom principu nije samo stvar političke volje, već i odraz dubokog uvjerenja u važnost očuvanja kulturnog i istorijskog nasljeđa za buduće generacije”, kazao je Krapović.

On je dodao da vjeruje da je otkazivanje sastanka bilo usmjereno ka domaćoj hrvatskoj javnosti, posebno imajući u vidu da je u Hrvatskoj izborna godina.

Krapović je naglasio da politički i unutrašnji manevri, koji se odvijaju na račun Crne Gore i Ministarstva odbrane, posebno kada je riječ o Jadranu, neće biti politički tolerisani.

“Zajedno možemo izgraditi budućnost utemeljenu na međusobnom poštovanju, dijalogu i saradnji, poštujući integritet svake zemlje”, rekao je Krapović i dodao da Crna Gora ostaje otvorena za konstruktivan dijalog sa svim susjedima, posebno sa Hrvatskom.

On je Anušiću još jednom poželio srdačnu dobrodišlicu u Crnu Goru.

54

avatar
1000
26
28
0
 
43
Mirna00000CenaPodgoricaHogar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
00000
Gost
00000

Po komandom sastavu mornarice JNA ,”Jadran” i “Galeb” pripadaju luci Lora. Kad smo mogli zakonom da se ogradimo za “Jadran” nijesmo,zato neuki ministre vratite komšijama njihovo.

Podgorica
Gost
Podgorica

Nije tačno, brid pripada onom ko ga je kupio, a ićoni to nisu

00000
Gost
00000

Pogledajte Ustav SFRJ gospodine

Mirna
Gost
Mirna

Pogledajte Zakon o svojinskim odnosima!

Miljan
Gost
Miljan

Jadran ostaje kod nas. Onda hrvatska nam mora zatvorit namjerno neko evropsko poglavlje pa necemo u evropu.

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Čas napadate Demokrate ds im se ne zna što misle, a sda vam smeta. Otvoreni i direktno kažu da je brod naš, pa kome se svidjs kome ne

Car
Gost
Car

Ako je to jedini problem za dobre bilateralne odnose i komšijske taj brod poklonite Srbiji neka ga parkiraju Beograd na vodi da 8ma pogled na ,,more,, to jes Jadran

Perun
Gost
Perun

Agresija na Dubrovnik je inspirisana velikosrpskom ideologijom ciji je izvodjac radova bila fasada zvana JNA potpuno u rukama velikosrpskih ratnih ciljeva,a sama velikorspska struja u Crnoj Gori je bila instalirana AB revolucijom i velikosrpski poslusnicki kadar tada jedinstvenog Dps-a kojim se uprvljalo iz Beograda,tako da tabla u Morinju odrazava istinite cinjenice,e sad sto crnogorskim velikosrbima otvorenim i umivenim istina u… Više »

Hogar
Gost
Hogar

👍 tako je. #i ova velikosrpska struja je instalirana,sramnim litijama tj hibridnim napadom Srbije.Uradiće sve da nas posvađaju sa prijateljskom Hrvatskom a na drugoj strani – sve da nas vežu za Srbiju u svakom smislu,učine zavisnima.

Mirzlom
Gost
Mirzlom

Još samo da ustvrdi da su Hrvati napali Herceg novi,a ne Srbi Dubrovnik i riješio je problem u svojoj glavi!Sto se tice Jadrana,da ga je Vučić zatražio,već bi bilo završeno! O ploči ni slova,jer ga je neko upozorio da lupa!

Luji
Gost
Luji

Svaka cast Krapovicu…gospodski i kulturno!

Hogar
Gost
Hogar

Veći su nam prijatelji Hrvati no Krapović..toliko je valjda jasno.

Cena
Gost
Cena

Evo vidimo

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Ne daj brod Krapo, a za ploču u Morinju se lijepo izvini. Reci pričao sam kao četnik, a ne kao državnik i to je to.

Sanja
Gost
Sanja

Izjava vrijedna poštovanja.

Levis
Gost
Levis

.Što se tiče broda ,takav stav je imao i DPS,samo što su bili taktičniji.Znači u pravu je za Morinj,jer vidim da onu ploču ne pominješ.Ili misliš da si prećerao pa si se primirio?

terazijski
Gost
terazijski

Zvao se Krapović ili Bošković ministar je tu da štiti interese Crne Gore, a ne da se udvara komšijama bilo da su iz Srbije ili iz Hrvatske. Podržavam

Luka
Gost
Luka

Razdvojimo stvari.U redu je za brod,a da li podržavaš da CG stane iza ubica iz 90-ih godina? A što se ponosa i dostojanstva tiče,to su ljudi koje vuku za uši kada pođu u Beograd,a ovaj prkos je prema Hrvatima zbog mržnje.

Strong
Gost
Strong

Vrlo vazno vise smarate…narucite jedrenjak pa ce naaarod platiti kao i sve ostalo!

Niki
Gost
Niki

Tatin sin.

gost9376
Gost
gost9376

Morinj Krapivicu,Morinj. zbog tvoje necasne izjave o Morinju je otkazao sastanak sa tobom. Jadran je samo usputna dodatna stavka,tako da nam nije jasno sto si se uhvatio za rep a glavu problema da i ne pominjes…

Ninoslav
Gost
Ninoslav

Brzo ces ga ti vratiti uz izvibjenje sto su cekali toliko dugo!

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Za Jadran si u pravu!

Canon
Gost
Canon

Za sve je u pravu

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Pokloni ga Vulinu za rodjendan !!! Ili ga prodajte za malo glasova !!!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

On je i sada na Srpskoj obali

Ne biva
Gost
Ne biva

Nikad. Srpsko je samo Panonsko more. A ni to neće dugo, Mađarska će ga povratiti iz Karđorđevićke okupacije od prije 100 godina.

Vesna
Gost
Vesna

Brod Jadran simbol crnogorske nezavisnosti….a sakralne vrednosti i dokaze hiljadugodisnje istorije Crne Gore dadoste ne trepnuvsi…..

Ninoslav
Gost
Ninoslav

Jeste to i ukradena oprema sa aerodroma Cilipi!

Rale
Gost
Rale

Eno smo im vratili, ma neće.

Luka
Gost
Luka

Koja je ukradena u ime srpstva.

učo
Gost
učo

Čiji će biti odlučiće vrijeme kada se budemobližili EU. No se bojim da je ovo kretanje u suprotnom smjeru…

OrAo!
Gost
OrAo!

Nema sto da se odlučuje. Crnogorski je po istoriji i poslijeratnim ugovorima o secesiji i imovini. Tačka. Vazda se kaže kako Srbi svojataju istoriju, imovinu itd, a Hrvati se u tome ne razlikuju. Mora da Kraljica Mora, jedrenjak kojeg je Hrvatska izgradila prije ne dugo godina, nista ne valjda jer su tako zapeli za Jadran.

Aco
Gost
Aco

Mislim da se namjerno okreće pažnja prema brodu Jadran, a ne spominje ploču gdje želi izbaciti riječ “velikosrpski” a to je čista relativizacija ratnih događaja i ne prihvatanja krivice i uloge srpskog imperijalizma u ratovima 90-tih. Pa zar nijesu htjeli veliku Srbiju sa granicama Karlovac-Karlovac-Virovitica i sa cijelom BiH i Crnom Gorom, ili smo to sve sanjali.

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Htjeli su htjeli, ali ne bi to sada priznali,nema sanse. Nego,nazalost to najbolje znaju oni ciji su muzevi,braca i sinovi nastradali u tom bespotrebnom ratu zarad velikosrpske hegemonije i njihovih namjera da okupiraju tudje teritorije. Nazalost,bojim se da opet imaju takve namjere ,a da punu podrsku imaju od ove izdajnicke bulumente u CG.

Tivat
Gost
Tivat

O toj ploči trba pričati, jer je to “ponos” tog rata jer za mjesto za koje kažu da je bio logor, a da niko tu nastradao nije, i da je najopasniji prema ustnitrnivins bio njihov kuvar, e to treba da služi za neku vrstu “ponosa” u tom sramotom ratu. Odnosno vudite što se u Lori radilo, pa uporedite

Lav
Gost
Lav

Ako će mo iskreno matična luka mu je split, a crnogorski je koliko i one skale za ukrcavanje putnika na aerodrom u pg dje piše dubrovnik, pozajmili smo na duže vrijeme. A kome će pripanut ta lata od broda ne zanima me, prvo nek obore cijene u prodavnice da narod može živjet.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Cemo se pise zajedno i na crnogorskom i na hrvatskom i na srpskom pa kako ti je najmiliie lave

Lav
Gost
Lav

Vjerovatno, ja sam ti mašinbravar ko tito, nemam ti fakultete, al bi bilo bolje narodu da sam ja na vlast nego svi ovi skupa što su fakultete završili 🤣🤣🤣🤣

Ne.
Gost
Ne.

Nije bitna matična luka, nego đe se zatekao u tenutku secesije. Tako piše, ako nije što mijenjano, a nije.

Lazarr
Gost
Lazarr

Tako je brate! Svaka ti cast a ovi koji misli da je drugacije neka idu tamo

Lav
Gost
Lav

Jedva čekam da idem ja sam ti od ovizija kad je bilo stani pani svi smo bili partizani 🤣

RRRR
Gost
RRRR

Krapović i nacinalni ponos to jednostavno ne ide zsjedno@

Marko🇲🇪
Gost
Marko🇲🇪

Jadran je crnogorski i tacka!!!

Hogar
Gost
Hogar

Ne,nije,ni po kom osnovu.. #ne opterećuj se,mi smo predali manastire i crkve,groblja,čitavu državu neprijateljskoj Srbiji i njenoj kriminalno-paravojnoj sekti svetosavskoj.Jadran je zaista sitnica u poređenju..

Putnik
Gost
Putnik

Po osnovu toga sto je prvi upis nakon kupovine bila luka Tivat i po osnovu toga sto je najvise novca za kupovinu broda izdvojila podruznica “Jadranske straze” iz Srbije.

Podgorica
Gost
Podgorica

Niste vi predali ništa, na koga se vodilo i prije u katastru vodi se i sada. No je problem bio jer ste to htijeli da mjenjate, i nije vam dozvoljeno

Roro
Gost
Roro

Znači Čepurke su u vlasništvu Srbije?A što će im,zna li se?

Podgorica
Gost
Podgorica

Tako ovi nepismeni iz Dps pričaju, gluposti

CrnogoracBerane
Gost
CrnogoracBerane

Konačno da se složim sa njim oko nečega. Jadran je naš brod po svim parametrima i zakonima, i predati ga Hrvatskoj samo da bi im udovoljili zbog EU bi bila sramota za sva vremena.

Nina
Gost
Nina

Jeste djede ti ga je gradio po cemo to molim te? Radjen u hrvatskoj vecinu vremena bio tamo, i doso u tv na remont i cg ga vise nije vracala!

Putnik
Gost
Putnik

Radjen u Hrvatskoj????Eto koliko “znas”. Radjen je u Njemackoj,novac je skupljala organizacija pod imenom “Jadranska straza” sa podruznicama u svim dijelovima zemlje. Nakon kupovine Jadrana objavili su u glasniku (koji se lako moze naci na internetu), koliko je ko dao para. I,pazi cuda, najvise podruznice iz Srbije,tacno po gradovima i sa iznosima. I na kraju,prva luka upisa nakon kupovine broda… Više »

Mjere
Gost
Mjere

Sto se mucis da objasnjavas, to su ćutuci klasicni.

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Nina ga “identifikuje” kao hrvatski, a misli i da se brod tako osjeća… džabe ti informacije.

Send this to a friend