Politika sastao se sa Hrebičkovom

Krapović: Vlada sprovodi reformske procese sa ciljem ostvarivanja napretka na EU putu

Krapović - Hrebičkova/ Foto: MO

Vlada aktivno sprovodi reformske procese, sa ciljem ostvarivanja napretka na evropskom putu Crne Gore, kazao je ministar odbrane (MO) Dragan Krapović tokom današnjeg susreta sa ambasadorkom Češke Janinom Hrebičkovom.

Krapović je, kako je saopšteno, istakao da taj susret predstavlja izraz obostranog nastojanja da se nastave tradicionalno dobri odnosi između Crne Gore i Češke Republike.

Ministar je izrazio zahvalnost na političkoj podršci Češke progresu Crne Gore ka Evropskoj uniji, kao i na podršci tokom češkog predsjedavanja incijativom Odbrambena saradnja država Srednje Evrope i Zapadnog Balkana (CEDC+WB).

Naglasio je da je “Crna Gora je posvećena kredibilnom članstvu u NATO savezu”, naglasio je Krapović dodajući da je u potpunosti uskladila svoju vanjsku i bezbjednosnu politiku sa Evropskom unijom.

“Vlada aktivno sprovodi reformske procese, sa ciljem ostvarivanja napretka na evropskom putu Crne Gore”, dodao je Krapović.

Ambasadorka Hrebičkova izrazila je uvjerenja da će Češka nastaviti sa podrškom evropskom putu Crne Gore, te da će rezultati reformskog procesa u Crnoj Gori doprinijeti unaprijeđenju odnosa sa Evropskom unijom.

Navodi se da ambasadorka je izrazila spremnost Češke za proširenje saradnje sa Crnom Gorom, ističući značaj savezničkih odnosa i pouzdanog partnerstva koje obje države održavaju već dugi niz godina.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o bezbjednosnoj situaciji u regionu i svijetu, te istakli spremnost za unaprijeđenje odbrambene saradnje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u saradnji sa drugim partnerskim i savezničkim zemljama u okviru regionalnih inicijativa u čijem radu obje države učestvuju, konstatovano je tokom susreta.

Tokom sastanka, kako još dodaju, predstavnici Ministarstva industrije i trgovine Češke su upoznali ministra sa kapacitetima njihove odbrambene industrije, pa su razmatrane i mogućnosti za ostvarivanje saradnje u ovom domenu.

 

Send this to a friend