Politika

Podrška Đukanoviću i od Udruženja Crnogoraca iz Kule

Milo Đukanović, Foto: DPS

Udruženje Crnogoraca opštine Kula donijelo je jednoglasnu odluku da na pretstojećim predsjedničkim izborima podrži predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića.

U saopštenju se podsjeća da je Udruženje Crnogoraca Opštine Kula osnovano je 13. jula 2013. godine i da je od tada do danas, cjelokupno svoje djelovanje usmjerilo ka očuvanju crnogorskog etničkog i kulturnog identiteta na teritoriji Opštine Kula, sa uvijek jasnim stavom vezanim za identitetsko pitanje Crnogoraca (što je rijetko među crnogorskim udruženjima i zavičajnim društvima). Navodi se da kao sastavni dio Udruženja funkcioniše i mjesna kancelarija u Sivcu, te da Udruženje Crnogoraca Opštine Kula broji preko 550 aktivnih članova i predstavlja jedno od najbrojnih crnogorskih udruženja u Republici Srbiji.

“Shvatajući kompleksnost trenutka u kom se naša matica nalazi, a u susret predstojećim predsjedničkim izborima smatramo da je naša dužnost i obaveza da putem sredstava javnog informisanja pozovemo naše sestre i braću Crnogorke i Crnogorce, kao i sve druge naše bratske narode koji vjekovima žive sa nama u miru i slozi, da pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori. Smatramo da izbor ovoga puta nije težak. Pozivamo Vas da jednim potezom olovke obezbijedite sigurnu proevropsku budućnost za sebe i svoje potomke, a nama date šansu da očuvamo svoj kulturni i etnički identitet u ovim teškim vremenima za našu zajednicu u Republici Srbiji”, navodi se u saopštenju i zaključuje:

“Sa bratskom ljubavlju i poštovanjem pozivamo Vas da zaokružite broj 1 i date svoj glas dosadašnjem predsjedniku Milu Đukanoviću. Mi vjerujemo u Vaš mudar izbor! Evropski državnik, naš predsjednik! MILO. Nego ko?”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Poeta
Gost
Poeta

Ima ih ukupno pet članova. K

Koksi
Gost
Koksi

I Udruženje crnogoraca iz Kule je za suverenu i evropsku Crnu Goru.Živjeli braćo!

Send this to a friend