Politika

Politički šamar Careviću: Vrati ono što si ti uzurpirao i ne diraj Sveti Stefan i Miločer

Oštre reakcije vlasti, opozicije i javnosti uslijedile su nakon što je predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević kazao da Crna Gora treba, jedan od svojih najvrednijih turističkih resursa i turističkih dragulja, Sveti Stefan da vrati srpskoj porodici Karađorđević, koja je, kako je objavila Nova.rs, 7. aprila 2005. godine podnijela zahjtev za povraćaj imovine koju su, kako tvrde, posjedovali u Crnoj Gori, a koja im je konfiskovana 1947. godine.

Prema pisanju Nove, Karađorđevići potražuju vilu Miločer sa okolinom, uključujući i parcele na Svetom Stefanu, dvorac „Leskovac“ u Rijeci Crnojevića i kuća na Cetinju.

Vlast i opozicija poručuju da Carević prvo vrati ono što je on uzurpirao. Predstavnici opozicije ga upozoravaju da drži ruke dalje od Svetog Stefana i onoga što je crnogorsko.

Oglasio se i predsjednik Skupštine i lider Demokrata Aleksa Bečić koji je Carevića uputio na sudske organe.

“Svako ima 1000 želja, ali u jednoj zemlji sudovi su ti koji donose odluku o takvim pitanjima. Ako bi me neko pitao, ja sam uvjek pobornik bratskih odnosa, ali koga biram između Petrovića i Karađorđevića uvijek i na svakom mjestu Petroviće”, jasan je bio Bečić.

I predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović iz redova Demokrata, je reagovao.

“Između ostalog, Careviću je poručio: …”Upitno sa koliko bi legitimiteta o povraćaju državne imovine ranijim vlasnicima mogao da govori neko ko je u javnosti, od strane istraživačkih nevladinih organizacija optužen da je protivpravno okupirao pola miliona kvadrata državne imovine”.

Lijepo li ova sablja čita

Nakon Carevićeve gotovo skandalozne poruke, žustro je reagovala poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

“Lijepo li ova sablja čita, divno li nas danas razgovori! Kada svoje tako osijecaš, ada što bi s tuđijem činio?”, poručila je Vuksanović Stanković.

Ocijenila je da, “ugledni” biznismen iz Budve, proslavljeni autoprevoznik, uzurpator i tajkun još iz doba odbjeglog Svetozara Marovića, hoće da tuđoj državi poklanja crnogorsku imovinu.

Skloni ruke

Ništa manje oštra nije bila ni poruka partije Ivana Brajovića.

SD je Careviću poručio da skloni ruke od imovine u vlasništvu države Crne Gore, a da Karađorđevićima ili bilo kome drugom ko mu se sviđa slobodno prepiše imovinu na Krimovici i u Lastvi Grbaljskoj koja je upisana na njegovo ime.

Sa otimanjem je završeno 2006.-te

Nije imun na Carevićeve želje ostao ni budvanski DPS.

“Zaboravio je “samo” na činjenicu da je upravo on prvi u redu za vraćanje otete imovine, kao apsolutni šampion ovog sporta koji je uspio da na sebe uknjiži nedostižnih 500.000 kvadranih metara državnog zemljišta. Što se tiče otimanja zemljišta države Crne Gore, poručujemo Careviću da je sa tom praksom završeno 21. maja 2006., te da će se stvari u narednom periodu na ovu temu odvijati isključivo u smjeru suprotnom od ovog kojeg on priželjkuje”, naveli su oni.

Umjesto od sebe da počne

Oglasio se i šef budvanskog Odbora URA Blažo Rađenović.

“Umjesto da počne od sebe samog pa da državnu imovinu koju je uzurpirao vrati državi Crnoj Gori on on traži da se Sveti Stefan i Miločer vrati Karađorđevićima. Nemojte gospodine Careviću vi da brigate za Sveti Stefan i Miločer, ima nas u Paštroviće koji ćemo o tome brinuti, mada jasno je nama i zašto sve ovo radite”, kazao je Rađenović.

Revoltirani građani

I građani su na društvenim mrežama burno reagovali. Pitaju da li i će Dritan Abazović i pravosuđe reagovati na ovako brutalan pokušaj otimanja Crnogorske tertorije.

Brojne su poruke građana koje glase:

“Ti prvo treba da vratiš zemlju koju si bespravno oteo od države! I onda da krivično odgovaraš!!

“Vrati Krimovicu, pusti ti kome će Sveti Stefan, Karađorđevićima naravno ni u ludilu”.

“ Vrati ti sto si oteo državi pa dako drugi riješe svoje pred sudom. Kakvo je ovo licemjerje…”

“Po zakonu, kada se neko zalaže za otuđenje djela teritorije se naziva izdaja i ona mora imati sudski epilog”.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Abc
Gost
Abc

Najveci hit je budvanski DPS.

Mitar
Gost
Mitar

Opa Becicu imas plus od mene. Ono na kraju zar je upitno koga izabrati Karadjordjevice ili nase Petrovice kao da biras izmedju Petrovica i kraljice Elizabete.

Marko
Gost
Marko

Karađorđevićima je najveći problem da dokažu ko su oni. Naime kralj Petar je bio u legiji stranaca pod imenom Petar Mrkonić.

Ertugrul Beg.
Gost
Ertugrul Beg.

Netreba nam Palma u C Gori pa da nam se smije cijela Evropa

Mitar
Gost
Mitar

I lici na Palmu

Tata
Gost
Tata

Trebamo im trazit beograd, vise je crnogoraca tamo nego srba

amo
Gost
amo

Da ima zakona i države noćas bi Bato-Palma konačio u Spuž,a śutra kod tužioca po nagradu od desetak godina robije.

Gost
Gost
Gost

Mislim da BeČić sklopio pakt sa Milom Djukanovićem i saradnji DPS i demokrata, Aleksa Belić je u funkciji DPS i Mila Djukanovića, Ceravrić mora da vrati imovinu a Aco Djuka obično ne mora da vraća jer prvu familiju štite Belčći i Abazović. To je obećano od ove trojice političara da će štiti Mila i prvu familiju.

Svjetčuda
Gost
Svjetčuda

Neka Batice omlatino

ccc
Gost
ccc

To si mogso u avgustu da pricas
Prosao voz

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Gost. Milo sa takvim izdajnicima kao što je Bečić nema posla. Bečić misli da može prevarit Milove glasače u svoju korost. On je najveći politički prevarant.

Bruni
Gost
Bruni

Prema tome….

Baka
Gost
Baka

Sve je to lijepo, ali vjerovati Bečiću i Demokratama sad odjednom, pošto su se figurativno rečeno “prosuli”, nije mudro, već opasno.

amo
Gost
amo

Tačno tako odjednom je Bečić postao veliki Crnogorac,a ne tako davno na izborima za gradonačelnika Podgorice iz svega glas se kleo kako će se trobojka sa četri ocila viti na zgradi opštine

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Nema drzave, jasno ko dan.
Da ima ovaj bi odgovarao za veleizadaju i za uzurpaciju drzavne imovine

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Idemo samo jako🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ljubomir
Gost
Ljubomir

Ne može taj obraz sto je ka guma od utovarne zacrvenjeti ništa..

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Bečiću,zar moraš da objašnjavaš šta su ti i koliko bitne dinastije!? Moraš da znaš da su Petrovići naša,crnogorska,dinastija,a Karađorđevići tuđa. Da si ih upoređivao sa nekom drugom stranom,Romanovima ili Habsburzima,pa da te i razumijem!!

Samo Pitam
Gost
Samo Pitam

A zasto neko misli da je 1947 napravljena greska? Mozda je napravljena puno ranije, kada je predmetna imovina uzeta nnekome, i data njima??

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

OVOME seljacini TREBA ODUZETI SVE sto je NELEGALNO PRISVOJIO strpati SELJACINU de mu je mjesto ? Cetnik

Božena
Gost
Božena

A šta on to ima legalno?

Send this to a friend