Politika Liberalna partija otvorena za predizborne koalicije

Popović: Nemamo para za samostalni nastup

Popović

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Crne Gore (LPCG) Andrija Popović saopštio je u razgovoru za Dan da ta stranka nema finansijske moći da nastupi samostalno na narednim parlamentarnim izborima.

Popović je rekao da su otvoreni za koalicije sa subjektima koji prihvataju ključna načela Liberalne partije.

“Lično mislim da LPCG nema prevashodno finansijske moći za samostalan nastup na idućim parlamentarnim izborima. Za LPCG, koja je jedinstven primjer časnog i etičkog bavljenja politikom, bez učešća naših predstavnika u bilo kakvim aferama i skandalima, izborni finansijski cenzus od najmanje nekoliko stotina hiljada eura da bi se uopšte ušlo u izbornu parlamentarnutrku je nedostižan”, rekao je Popović.

Kako je naglasio, u Liberalnoj partiji za „prljav“ i tajkunski novac nema i neće biti mjesta.

“Eventualni samostalan izlazak na naredne parlamentarne izbore uz najjeftinija moguća rješenja bi imalo za cilj dalju afirmaciju ukupnog crnogorskog, liberalnog, građanskog, odnosno državno-pravnog identiteta”, poručio je Popović.

Po njegovom sudu, koalicioni sporazum, predizborni sa DPS i postizborni sa ostalim članicama vladajuće koalicije, uglavnom se realizuje u zacrtanim prioritetnim ciljevima i programskim načelima.

“Problema ima, dinamički se kasni u nekim segmentima, ipak to nije još razlog za izlazak iz vladajuće koalicije. Liberalna partija je započela pripreme za parlamentarne izbore 2020. godinu. Značajnu ulogu u načinu našeg izlaska na njih bi mogli da odigraju evropski liberali ALDE čijaćemo punopravna članica vjerujem postati za nekoliko dana na kongresu u Atini. Svi budući koalicioni aranžmani su mogući sa partnerima koji prihvataju ključna programska načela crnogorskih liberala”, smatra Popović.

Ne treba nam prelazna vlada

Popović je rekao da je potpuno besmislen zahtjev dijela opozicije da se formira neka tehnička ili prelazna vlada uoči parlamentarnih izbora na jesen 2020. godine.

“To se ne događa u bilo kojoj demokratskoj državi svijeta, osim u situaciji kada je blokiran rad parlamenta ili Vlade, što kod nas nije slučaj, Velika greška je napravljena 2016. godine formiranjem tehničke vlade, istina u drugačijim političkim okolnostima. Vjerujem da se takva situacija ne može sada ponoviti”, ocijenio je Popović.

61

avatar
1000
47
14
0
 
56
CrnogoracMućni pa prospiAjde!cetkaSkaljarin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sramota od partije

Mućni pa prospi
Gost
Mućni pa prospi

Darko Pajović je oličenje svega za Popovića!

cetka
Gost
cetka

Jado jadni!

Skaljarin
Gost
Skaljarin

Pa ako ste časni i posteni okle vi sa DPS i SD OKG?

Bokil
Gost
Bokil

Nemate vi Popoviću ni članstva ni glasača. Eto tu je problem.

Dan
Gost
Dan

Nismo znali za Stanove

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Kako je naglasio, u Liberalnoj partiji za „prljav“ i tajkunski novac nema i neće biti mjesta.
Rece Andro i poce da trosi cist novac dps-a,
Sprdnja od covjeka i partije !!

Migo
Gost
Migo

A odakle ti pare da gradis stanove?? Samo si na 1 zgradu uzeo milion??

Cg
Gost
Cg

Trazi od CG Plovidbe

Obecane
Gost
Obecane

Obecao si nesto kako da glasam Bruko

Kotor
Gost
Kotor

De su ti oci vidis li sto se radi u Kotor tvoj pa da glasam vidis li kolone auta a obedao si sa Majom znas sto Obilaznicu

Podgorica
Gost
Podgorica

Neka te CGPlovidba finansira

rakunat
Gost
rakunat

obraza bez

Serdar
Gost
Serdar

Ugasi tu nazovi stranku. Ti nekolicina koliko ta strančica broji ste samo pioni koje je DPS formirao da zamajava naivne građane.

Toni
Gost
Toni

Da se otvori neka donatorska linija ili ona pomoć SMS-om?

Monarch
Gost
Monarch

Vratite se dvije decenije unazad(izvinite sigurno ste mladi) i procitajte izjavu g.Slavka Perovica o Popovicu kad je objavio da osniva LP.
Hvala.Napisali ste najbolji komentar danas.

Send this to a friend