Politika

Radojević: Demokrate i URA da se jasno odrede o izjavama Kovačevića

Marko Radojević

Samo dan nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, negirao je genocid u Srebrenici, saopštio je predsjednik odbora SD Marko Radojević, i naglasio da očekuju jasnu osudu ovakvog ponašanja.

“Od Kovačevića koji pripada političkom subjektu koji je svoj odnos prema genocidu u Srebrenici više puta i krajnje jasno pokazao nas ovo uopšte ne iznenađuje”, navodi Radojević.

Prema njegovim riječima to je, uostalom, dio njihove politike za koju su dobili podršku birača.

“Ono što iznenađuje i što smatramo nedopustivim jeste ćutanje njegovih koalicionih partnera koji su, zajedno sa nama, u Parlamentu izglasali navedenu rezoluciju Demokrata i URA”, poručio je Radojević.

Ističe da je davanje podrške rezoluciji bio gest za svaku pohvalu i doprinos slanju jasne poruke da je većinska Crna Gora jasno određena prema ovakvim civilizacijskim vrijednostima.

“Sada je na svima nama koji smo digli ruku za rezoluciju o genocidu u Srebrenici da se postaramo da njene odredbe zažive i u praksi”, dodao je Radojević.

Zaključuje, da od Demokrata i URA očekuju jasnu osudu ovakvog ponašanja predsjednika Opštine Nikšić, ali i da se dobro zamisle da li je podrška ovakvoj politici u našem gradu opravdana bilo kojim drugim razlozima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Tako je zemljače.Dobri i pošteni momak od dobrog i poštenog oca!

Ivan Dolović
Gost
Ivan Dolović

Tačno, 2/3 poslanika je glasalo ZA. To se nije desilo bogami pooodavno.

Pero
Gost
Pero

Marko Radojević dobar, pošten i stabilan momak!!!

Send this to a friend