Politika Ministar odbrane Letonije pozvao je crnogorske vojnike da koriste tu zemlju i njihove poligone za razne treninge

Sačuvajmo Sinjajevinu: Zahvalni Letoniji, očekujemo podršku i drugih NATO članica

Foto: FB-Sačuvajmo Sinjajevinu

Građansku inicijativu Sačuvajmo Sinjajevinu, kao i sve članove Koalicije za održivi razvoj (KOR) obradovao je poziv ministra odbrane Letonije, Artisa Pabriksa, upućen našim vojnicima, iz kog je, kako tvrde iz ove građanske inicijative, više nego jasno da oni imaju gdje vježbati, a da pri tom ne uništavaju planinu Sinjajevinu koja će, kako vjeruju, na koncu biti proglašena parkom prirode.

Ministar odbrane Letonije Artis Pabriks pozvao je crnogorske vojnike da koriste tu zemlju i njihove vojne poligone za razne vrste treninga, i poručio da očekuje da će doći vrijeme kada će njihovi letonski vojnici moći da dolaze da treniraju u Crnoj Gori.

“Naročito smo zahvalni gospodinu Pabriksu jer je više nego opravdana potreba za usavršavanjem naših hrabrih sugrađana koji učestvuju u rizičnim misijama i spremaju se da u slučaju nužde odbrane nas i našu državu. Istovremeno, želimo da mu, u ime svih koje Sinjajevina hrani, poručimo da se nadamo da neće morati da dolaze u Crnu Goru kako bi svoje teško naoružavanje upucavali na toj planini, jer, kao što oni imaju savremene poligone, vjerujemo da ih ima i neka članica NATO-a sa reljefom sličnim Crnoj Gori i da upravo tamo i naša i letonske vojska mogu skupa trenirati”, ističu iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

U znak zahvalnosti, pozivaju Pabriksa, da sa četom kopnenih snaga Vojske Letonije dođe na sedmodnevno kampovanje, o njihovom trošku, i da tokom boravka probaju sir, skorup i sve blagodeti Sinjajevine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Golden boj
Gost
Golden boj

Tacno tako kolasinac, a i mi imamo bojeve glave pa ce tamo cudo napravit. Sve je to huskanje naivnog naroda da prave probleme svojoj drzavi. A vojska ce im napravit puteva pu katuna kakve nisu mogli ni sanjat ali je sreca sto sacica ljudi kojima pune glavu takozvane vojvode ali im je dzabe

Alan
Gost
Alan

Crna Gora i Srbija to je jedna familija!

Sasha
Gost
Sasha

Još jedan dokaz koliko su naši političari i ministri nesposobni i ne koriste glavu za ispravne odluke…Letonija pokušava da zaštiti Sinjajevinu jer vidi koliki je to prirodni potencijal a naši bi da grade vojni poligon c c c…Veliko hvala Letoniji

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Strašan je to potencijal kad bismo mi bili Švajcarska! Ovako će biti potencijal kao i dosad što je bila. Pustara bezvodna, surove zime, veliki snjegovi… Idi pa živi tamo malo, pobjeći ćeš glavom bez obzira iz tog “raja”. Ne pričajte napamet, molim vas!

Mihailo
Gost
Mihailo

A sto ne procitate citabu izjavu nego padate na ove lazi

Kolašin
Gost
Kolašin

Da trebaj da vježbaju srbijanske trupe, onda ne bi pokretali inicijativu, nego bi im rado dozvolili da gruvaju po Sinjajevini. Ovo su neprijatelji države umotani u oblandu brige za Sinjajevinu. U aps.

niro
Gost
niro

U pravu si Kolašin.

Send this to a friend