Politika

Sekulović: Milatović objektivno u drugom krugu ima prednost, ali ta pobjeda nije zagarantovana i sigurna

Crnogorsko društvo je pokazalo zrelost tokom prvog kruga predsjedničkih izbora, zahvaljujući građanima i građankama, mišljenja je Sergej Sekulović, bivši ministar unutrašnjih poslova.

“Poruke kandidata bile su u granicama demokratske kulture i nosile su primarnu pozitivnu poruku. Rezultat i jeste i nije iznenađenje za mene”, naveo je Sekulović u emisiji Kontak RTV Nikšić.

Nije, kaže, iznenađen rezultatom kandidata DPS-a Mila Đukanovića i ulaskom u drugi krug, ali jeste dobrim rezultatom koji je ostvario kandidat Pokreta Evropa Sad Jakov Milatović.

“Ostvareni rezultat je respektabilan i broj glasaova koji je osvojen u prvom krugu po meni je iznenađenje. To pred gospodinom Milatovićem otvara mnoge perspektive i šanse, ali i veliku odgovornost”, kazao je Sekulović .

Što je uticalo na rezultat Jakova Milatovića, Sekulović kao odgovor navodi ključne elemente- relativan uspjeh programa Evropa sad, činjenica da su ljudi iz PES-a van izvršne vlasti i mimo negativnih posljedica i dešavanja i, kako dodaje, možda i presudno to što građani žele nova lica.

“Živimo novu stvarnost koja tek treba da se definiše. I sam Pokret Evropa sad tek treba da se definiše. Povratka na staro nema. Gradi se nešto novo, a to novo treba da se gradi mudro, strpljivo i oprezno, i da bude uvod u stabilnost”, istakao je Sekulović.

Što se tiče prognoze i ishoda drugog kruga, Sekulović smatra da Milatović objektivno ima prednost, ali da ta pobjeda nije zagarantovana i sigurna i da nas čeka neizvjesnost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Barba
Gost
Barba

Ajde micite vise ovoga i on u spuz

Podgorica
Gost
Podgorica

Kome ces dati glas Sergej

Sembegar
Gost
Sembegar

Ako ko treba da se zove, to je Sergej

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Odakle iskoči Batistuta?

Boris Popovic
Gost
Boris Popovic

Dżejkob MILET-ovic

stisniteih
Gost
stisniteih

Spremaj se i ti za spuz.

Send this to a friend