Politika

Spajić tvrdi: Popis planiran budžetom, politička je odluka hoće li se održati

 

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio ej danas u Skupštini Crne Gore da je planirano da se popis stanovništva održi ove godine za šta je izdvojeno 2,5 miliona eura Monstatu i 350.000 eura iz objedinjenih nabavki.

“Popis po ovom budžetu će se održati. Politička je odluka hoće li se održati ili ne, to neko drugi odlučuje”, kratko je rekao Spajić.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović zatražio je danas u parlamentu od Spajića da odgovori što je sa finansijama za popis.

“Ne bi bilo dobro za Vladu ili bilo koga da se nešto krije u vezi popisa, ili nekome odgovora da nam država funkcioniše kao u vrijeme DPS-a na neki način nelegalno. Da ne znamo koliko je nezaposlenih, koliko je prosječna plata. Potrudićemo se da i ta obaveza bude ispoštovana”, je Vučurović i dodao da DF očekuje da dođe do smjena u MONSTAT-u.

<<<Za Spajića budžet odgovoran, hrabar i zdrav – data vitaminska infuzija; Medojević: Spajić počinio više krivičnih djela<<<

Podsjećamo, juče su poslanici završili objedinjeni pretres o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu, Predlogu odluke o zaduživanje Crne Gore za 2021. godinu i Predlogu zakona o izmjenama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milenko
Gost
Milenko

2 miliona za popis,. Sramota. I to je taj epohalni budzet

Laki
Gost
Laki

U godini krize bacati pare na to je van pameti. Ima precih stvari.

Bojan B.
Gost
Bojan B.

Koji budžetom? Kad je usvojen?

Send this to a friend