Politika

Šta će poslanici pitati danas Markovića na premijerskom satu?

Duško Marković

Premijerski sat na kom će predsjednik Vlade Duško Marković i njeni članovi odgovarati na pitanja poslanika biće održan danas, a poslanici vladajuće koalicije pripremili su pitanja za članove Vlade, pišu Dnevne novine.

Šef kluba poslanika DPS Miodrag Radunović pitaće premijera o preduslovima za rekonstrukciju hotela “Durmitor” na Žabljaku.

“Da li su stvoreni preduslovi da se nastavi sa aktivnostima za rekonstrukciju hotela Durmitor i njegovim stavjanjem u funkciju, što predstavlja jednu od važnih planiranih investicija u opštii Žabljak? Da li smatrate da će njegova revitalizacija biti svojevrsni pokretač noivih investicija na Žabljaku i uopšte na sjeveru. Pošto je prošle godine završen javni poziv za kupovinu, odabran je investitor, kada se može očekivati stavljanje hotela u funkciju”, navodi Radunović u pitanju.

Poslanik LP Andrija Popović ispred kluba poslanika Socijaldemokrate i Liberalna partija Crne Gore, pitaće premijera o problemu nezaposlenosti.

“Šta Vlada preduzima da zaustavi višegodišnji negativan trend rasta nezaposlenosti u Crnoj Gori, što je vjerovatno najveći naš problem i prioritet u rješavanju u smislu dugoročnih i održivih mjera? Koliko sredstava je usmjereno iz evropskih IPA fondova u tom cilju i da li takve aktivnosti Vlade imaju dugoročan i održiv karakter”, navodi Popović u pitanju dostavljenom Skupštini.

Predstavnika kluba poslanika manjinskih partija Andrijana Vuksanović zanima da li će Vlada uspostaviti instrument finansijske podrške opštinama u procesu pripreme i implementacije projekata finansiranih od strane EU, u kojem modalitetu i u kojem finansijskom obimu.

“Razmatra li Vlada mogućnost uspostavljanja određene vrste rivolving fonda iz kojega bi opštine koristile neophodna sredstva tokom sprovođenja projekata, a u koji bi ta sredstva vratile nakon refundacije od strane EU”, dodaje Vuksanović u pitanju.

Osim za premijera, poslanici su pripremili pitanja i za Ministarstvo vanjskih poslova a koja se uglavnom tiču odnosa Rusije prema Crnoj Gori i njenim državljanima.

Tako će poslanik DPS Miloš Nikolić pitati o nedavnom incidentu sa poslanikom te partije Miodragom Vukovićem.

“Kako kometarišete skandalozan postupak ruskih vlasti koje su na aerodromu Domodedovo zadržali našeg kolegu Miodraga Vukovića na putu ka Minsku? Da li ste nakon ovog nediplomatskog i uprkos svemu iznenadnog postupka, u posjedu informacija koji sve građani i državni funkcioneri Crne Gore nisu poželjni u Rusiji”, navodi Nikolić.

Dragutin Papović iz iste partije pitaće ministra Srđana Darmanovića šta je njegov resor uradio povodom uvredljivih i prijetećih izjava zvaničnih predstavnika Ruske Federacije o pristupanju Crne Gore NATO i povodom njihovog otvorenog miješanja u unutrašnje prilike u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sigurica
Gost
Sigurica

….Koloko je sati,… da popije tabletu, jer ga niko neće pitati za Trampa,… a on još osjeća bol,… živi bili pa vidjeli,…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Nit ima poslanika u skupstini, nit imaju koga pitat.

tschugo
Gost
tschugo

da li i opozicija ima pravo postavljati pitanja kao sto je to uobicajeno u svim EU drzavma?

Send this to a friend