Politika

URA SDP-u: Državni interesi zašitićeni, brigom o EU ne mozete prikriti ekstremizam i mržnju koju sijete

Foto: GP URA

Državni interesi Crne Gore su zaštićeni, a brigom o EU iz SDP-a ne mogu da prikriju ekstremizam i mržnju koju siju. Vlada Crne Gore, dok njome kao premijer rukovodi predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, vodiće odgovornu državnu politiku usmjerenu na što brže pristupanje Crne Gore EU dok će se sva neriješena pitanja koja opterećuju društvo pokušati riješiti što prije, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

U tom pogledu, kako navode iz URE, tvrdnja SDP-a da se Vlada “bavi interesima pojedinih vjerskih organizacija na način koji izaziva društvene podjele i skreće fokus sa životnih i reformskih tema” nije tačna.

“Naprotiv, Vlada nastavlja da odlučnim i odgovornim odlukama i potezima ispuni svoj primarni cilj – što brži pristup Crne Gore EU i rješavanje pitanja koje opterećuju javnost duži niz godina a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom Crne Gore. Razumijemo potrebu SDP-a da su taoci politike prošlosti, politike koje ne gleda na budućnost ali cijela Crna Gore ne može i ne treba da bude talac takve politike. U svim dosadašnjim saopštenjima SDP-a i ostalih subjekata koji kritikuju Temeljni ugovor sa SPC u Crnoj Gori nijesmo naišli ni na jednu kritiku koja se tiče sadržine tog dokumenta ili njegove neusklađenosti sa zakonima i Ustavom države. To dovoljno govori o tome je li zaista ovaj dokument loš za državu ili bilo kojeg njenog građanina i je li opstruktivna politika SDP-a utemeljena realistički ili je plod nečeg drugog”, navode iz GP URA.

Iz GP  URA podsjećaju da je Crnogorska pravoslavna crkva (CPC), za koju iz SDP-a vjeruju da je zakinuta u ovom procesu, imala status nevladine organizacije (NVO) dok je SDP bio na vlasti.

“Nakon što smo mi preuzeli vlast, ona je postala punopravna vjerska zajednica, kao i sve druge. Dok je SDP bio u vlasti ovo pitanje se moglo riješiti jer ono ne datira od juče već stoji neriješeno dugi niz godina. U tom vremenskom intervalu i država Crna Gora i ostali subjekti bili su u gubitku zato ne postoji opravdanje da se ovo neriješeno pitanje ne zatvori. URA se neće rukovoditi takvom neodgovornom politikom SDP-a već će odlučno istrajati u politici koja Crnoj Gori obezbjeđuje budućnost, prosperitet i bolji život svih njenih građana”, zaključuju u GP URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Hajahhahahaahaahhaaahaha
Cirkusa ovog
Sto prije seliti odavde, uzeti porodice i gas…
Odje nema spasa vise.

marius
Gost
marius

Gospodo iz URE, o vama je sve rekao Vulin ,svojim saopstenjem, predje neki dan. Niste se udostojili ni da mu skrenete paznju na nekorektnost one izjave, samo jedan dan, posle vase “istorijske”posjete “bratskoj” Srbiji. I za to predstanite da nas obmanjujete, nismo djeca. Sad svi znamo, ko je ciji talac.

Igor
Gost
Igor

Imamo nevidjenu šansu prema evropi, 100% posto ubrzani proces, sve diplomate su to izmedju redova rekli, neće i nemogu javno naravno.. potrčko se sastaje 3 puta za mjesec sa popovima, to ce nas spasiti jeli ??? Pa ako sad pokvarimo sve, ko što ce mo , ćao zdravo evropo..

Milan
Gost
Milan

Ako je neko napravio svu pometnju, sjedi na tri stolice, i hoce treći put da zabije nož u ledja crnoj gori, onda je to ura. Ako ko sije mržnju to vi radite,ali videcemo na izbore ko je to za crnu goru a ko za otvoreni balkan , temeljni ugovor i ne znam šta sve.

Goran
Gost
Goran

Kako se bahati ova cenzus partija-vlast, ovo je nevidjeno, bruka i sramota.. nadam se da ce CG blok pokazati snagu i poslati ove kako su i odakle i došli

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Uraši, tekst nacrta ovog ugovora je tekst kapitulacije i okupacije nezavisne Crne Gore, i to uoči 13 Jula Dana Državnosti – kada treba da slavimo dan kada su velesile priznale nezavisnu Državu Crnu Goru i dan kada je počeo narodni ustanak protiv FAŠISTA. Samo pročitajte član 17 i sve će biti jasno da potencijalni okupator ubacuje svoje komesare iz 7… Više »

Mongro
Gost
Mongro

Hahahahah!!! Kakav jeftin pokušaj da se operu od šamara koje im je duče primio na sastanaku sa evropskim partnerima 😃😃😃 Nećete još dugo! Evropa vas je pročitala da ste sluge Vučića i crkve Srbije! Tik -tak, tik -tak…

Skid
Gost
Skid

Provalila je URU i EU. Zdrao.

Crnogora☆《.
Gost
Crnogora☆《.

Polako ali sigurno izgubiste podrsku Zapada Evrope ……..Svi su vas procitali.ADIO…..

Stamat
Gost
Stamat

Oburdaj

Levis
Gost
Levis

Ja mislim da URA jednostavno želi da uzme glasače DF,Demokratama i SNP jer znaju da na crnogorske glasove ne mogu računati.Sada se postavlja pitanje za šta je URA?Jer oni su izgleda za ono što donosi vlast.VelikoSrpski glasači Ipak neće vjerovati jednom Albancu.To je DNK

Legenda
Gost
Legenda

Ovi ljudi iz ure su potpuno izgubili kompas.Cjelojupna javnost bruji o nedostacima OB i ugovora sa SPC,a oni kažu đe su vam argumenti.Vi očigledno ne že Lite da čujete da SPC nema kontinuitet i da njeni poslanici ne mogu imati status diplomatskih ličnosti u CG i biti nedodirljivi ta tako u objektima SPC.

Levis
Gost
Levis

Vi putujete u opoziciju ,koainačno.Ne znam što bi bila svrha postojanja ove vlade kada je premijer potpuno skrenuo sa evropskog puta?

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Je li imao obraza iko da potpiše ovo? Dritane?

Elena
Gost
Elena

A ko ce ko “postena” URA… 😂

Zetapg
Gost
Zetapg

O kakvoj mržnji vi pričate URA?? Žao mi vas je.

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Ljeba i vode pustite nas vise o popovima

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

URA je kaamen temeljac “srpskog sveta”!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovi uraşi kao da su oteti i izvršena im je neka lobotomija mozga???

M21
Gost
M21

Ovi iz URE ili su uzeli dobre pare ili ih neko ucjenjuje. Nadam se da je ovo pocetak kampanje 🇲🇪

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Stidite se da priznate da dps i sdp zbog Temelnog mogu srusiti vladu ali nece zbog fotelja! I treba da se stidite i brisete ovakve komentare..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Bravo Dritane, oni nikad nece srusiti tvoju vladu jer brane fotelje koje bi izgubili na vanrednim izborima..zato samo relaksirano, briga njih za Temeljni, fotelje brane..nek sruše vladu NEĆE..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Evo ih sluge Vuciceve , Sinisa Mali i Andrej buducnost crnogoraca nisu

Miro
Gost
Miro

Poslije hiljade dokaza da je činjenje Ure protivno Ustavu i čin najogavnije veleizdaje ….,,,,,oni se glaskaju kao da im nijesu argumenti poznati . Ima li kod vas u Uri nekorupire osobe ili ste svi abazovići i ne smatrate CG svojom državom.

Pješivac
Gost
Pješivac

Izdajnička

Pott
Gost
Pott

Pa i kad zelenašu prepišeš kuću sve je po zakonu zar ne?

Stela
Gost
Stela

Nisu naisli na kritiku ugovora, nemaju argumente proviv OB, sta ovi iz ure slusaju i citaju?? Vucica?

Progres
Gost
Progres

Takozvana samozvana zelena partija koja nije ni jedan jedini zakon predložila a da ima zelenu potku. Partija koja rješava probleme tako što služi neprijatelju…Pročita li oni Crnogorac Adžić ovaj ugovor ili ćf žmurati ka na zakon o vjeroispovjesti…

Mne21
Gost
Mne21

Nadam se da je ovo pocetak kampanje za izbore. Cus Sdp siri mrznju 😀😀😀😀

Miki
Gost
Miki

Dobro je ako URA predje cenzus na narednim izborima.. na srecu

Tivat
Gost
Tivat

Morate srušiti vladu koja na ovaj način iznosi neistine. Ako im ovo prođe, mi nemamo buducnost.

Sonja
Gost
Sonja

SDP odmah da obori vladu

Max
Gost
Max

Shvatate li vi da Vlada ne zavisi od SDP-a? I bez njih ona ima vecinu u parlamentu.

Sara
Gost
Sara

Nije valjda da Adzic podrzava ovakav temeljni ugovor? Sta jeovo, kakvo je ovo ispiranje mozga? Covjek sve radi da unisti CG i preda je na tacni vucku

Budo
Gost
Budo

Je li ovo saopštenje za URU sastavila SPC?

King Henry
Gost
King Henry

Hahahaha dbr eto da ste vi glas razuma …

Send this to a friend