Politika

Vujović: Siguran sam da ćemo imati vanredne parlamentarne izbore

Ivan Vujović

Kandidat za predsjednika SDP-a Ivan Vujović ne smatra da će ta partija čekati 2027. godinu da vrati parlamentarni status, već je ubijeđen da će se to desiti na vanrednim parlamentarnim izborima. Vujović je to saopštio u emisiji “Na kraju dana”, na Televiziji E.

“Siguran sam – na bazi informacija i procjena i svega ovoga što se dešava, i nekog iskustva i memorije – institucionalne i partijske, da ćemo imati vanredne parlamentarne izbore, jer mislim da je previše elemenata na sceni koji ukazuju na to, koji ukazuju na destabilizaciju parlamentarne većine. Ona je i sada manjinska Vlada, mi znamo da su sve manjinske vlade nestabilne, a i ako bi u jednom trenutku postala većinska Vlada, to bi bilo sa partnerima sa kojima je teško obezbijediti neku dugoročnu stabilnost.Tu je i dosta uticaja sa strane, tu imate i sukob u najjačoj partiji PES-u između dva čelna čovjeka – predsjednika i premijera i svi oni koji prate političke procese znaju šta znači kada se desi rascjep, a ja mislim da ćemo brzo svjedočiti i formalizaciji svega toga”, kazao je Vujović.

Vujović je jedini kandidat za predsjednika SDP-a na sjutrašnjem kongresu te partije. Iako ne očekuje da će trenutna parlamentarna većina djelovati u punom mandatu, drago mu je što će SDP imati vremena za, kako kaže konsolidaciju. Ako sjutra bude izabran za predsjednika SDP-a prioritet će mu biti, ističe, formiranje tima.

“Ja sam već najavio da je i vrijeme i za SDP da snažnije uđe u taj proces podmlađivanja kadra. Mnogo je ljudi, pripadnika te srednje i mlađe generacije u SDP-u koji su jako kvalitetni ljudi, za koje javnost manje ili više zna. Oni su prepoznati u svojim profesijama i mogu mnogo toga da daju i SDP-u i, mnogo važnije, i državi, koji do sad nijesu imali puta da se iskažu politički. Odsad će imati više prostora za tu vrstu iskazivanja”, kazao je Vujović.

Na pitanje da li su priče o tzv. suverenističkom bloku realnost ili sanjarenje, sagovornik TV E podsjeća da su partije u nekoliko navrata nastupale na izborima na taj načina, ali da to nije dalo adekvatne rezultate.

Takozvani suverenistički blok nije dao adekvatne rezultate i treba biti u tom dijelu mudriji i bolje sagledati aktuelni politički i društveni kontekst.

“Ja mislim da treba promišljati otvorenije i drugačije. Nekada mi se čini da mnogi koji insistiraju na takvom pristupu žele da zakamufliraju neke svoje propuste i greške i potrebe da se sami suoče sa nekim stvarima sa kojima se moraju suočiti. Ako govorimo o grupisanju, jesam za saradnju – to sam rekao više puta, ali nijesam za apsolutizaciju stavova i dogmatski pristup koji često možemo čuti – dovoljno je da se samo svrstamo u neki blok i svi će problemi biti riješeni – neće”, zaključuje Vujović.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
BozoZoćoJonoJ. J. J.Vera
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bozo
Gost
Bozo

Da niste 25 godina bili dps satelit danas bi bili parlamentarna stranka

Zoćo
Gost
Zoćo

Iz tvojih u Božije!

J. J. J.
Gost
J. J. J.

Da sam na mjesto sdp-a trazio bi da se ukinu izbori jer je ovo najjaci rezultat koji mogu postici u narednih 100 godina

Vera
Gost
Vera

Ivan odličan momak, ali saradnja sa negatorima Crne Gore vas je koštala puno.

Koca
Gost
Koca

Bravo Ivaneee,nadamo se da ćete i vi prebaciti 3%,da ne budete kao krivica u tetrapaku sa 2,8% mlijecne masti

Jono
Gost
Jono

Koca, mozda budu kao ono obrano nemasno sa 0,5%

Darija
Gost
Darija

Bravo Ivane !! Kristalno jasno kao uvijek.

Send this to a friend