Fudbal

Bura u Italiji: Ranijeri optužio Lacio zbog utakmice iz 2010. godine

Novi fudbalski skandal u Italiji je na pomolu nakon što je trener Rome Klaudio Ranijeri rekao da je Lacio pustio Inter 2010. godine, kada su se “neroazuri” upravo sa “vučicom” borili za Skudeto.

Na ovaj način iskusni stručnjak odgovorio je na pitanje očekuje li da Lacio dozvoli Atalanti da ga pobijedi u predstojećem meču Serije A jer se tim iz Bergama nadmeće za plasman u Ligu šampiona.

“Lacio je to uradio 2010. godine u meču sa Interom. Međutim, sada mislim samo o našem meču protiv Đenove. Uvijek sam bio fer, a ostalo je na čelnicima takmičenja”, rekao je Ranijeri.

Odmah su se oglasili saopštenjem iz Lacija.

“Liga bi trebala da bi interveniše zbog Ranijerijevih izjava. One su ozbiljne i teške. Navijač može da vjeruje u šta poželi, ali zvaničnik mora da ima odgovornost za izgovorenu riječ i mora da je dokaziva potkrijepi. U suprotnom vrijeđa drugi klub. Ne želimo kontroverzu sa Romom, ali moramo da se branimo od ovakvih izjava jer stvaraju napetost između navijača dvije ekipe”, ističu iz Lacija.

U međuvremenu je i javni tužilac Fudbalskog saveza Italije Đuzepe Pekorao zatražio snimak konferencije za novinare Klaudija Ranijerija, a konačna odluku očekuje se već u ponedjeljak.

Roma je trenutno peta na tabeli Serije A sa bodom manje od Atalante.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Najodvratnija liga ikad.

dule
Gost
dule

Koje su ovo “price”kad je mjesto trenera u pitanju poslije toliko godina,jer ako izgubi Ranijeri,dobija “noznu”a i autoritet u Italiji,zasto nije “progovorio”do sada nego pred ove dva meca,ko ce koga pustiti.Znamo da je to “normalno”u Italijanskom fudbalu.Bit ce “veselo”.

Send this to a friend