Fudbal

Ibar promoviše Cetinje, ili odlučuje žrijeb

Danas će se u Spužu odigrati posljednji meč baraža za Drugu ligu, u kojem će se sastati Drezga i Ibar. Rožajci su još ranije osigurali plasman u veći rang, a nakon današnjeg susreta u Spužu biće poznato ko će biti drugi putnik u Drugu ligu.

Istina, možda to nećemo saznati ni danas?!

Kako? Naime, ukoliko Rožajci, koji su lišeni rezultatskog imperativa, uspiju da remiziraju ili trijumfuju, Cetinje će biti novi drugoligaš. Ali, u slučaju bilo kakve pobjede domaćih, putnika u drugoligaški rang takmičenja odlučiće žrijeb. Zvuči čudno, ali iako do sada nijesmo imali takav slučaj, čini se da smo danas najbliži toj opciji.

Naime, u članu 24 Propozicija baraža za Drugu ligu jasno se navodi:

“U slučaju da u baražu dvije ekipe osvoje isti broj bodova, o plasmanu odlučuje broj bodova osvojen u međusobnim susretima. Ako je isti broj bodova iz međusobnih susreta, o plasmanu odlučuje razlika datih i primljenih golova iz međusobnih susreta. Ako je razlika datih i primljenih golova u međusobnim susretima ista, onda odlučuje veći broj postignutih golova u gostima. Ako se i na ovakav način ne može utvrditi konačan plasman, onda će se to odrediti žrijebom.

Dakle, tim iz Pipera danas će igrati na pobjedu, kako bi kuglice odlučile ko će u veći rang… Utakmica Drezga Cetinje igra se na stadionu Zore u Spužu, sa početkom u 17.30 časova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
.I. e viva
Gost
.I. e viva

Samo Cetinjane domoljube u podsavez ili HNL

Cetinje
Gost
Cetinje

Haos i uzas i ko treba da te kuglice stavi

Send this to a friend