Fudbal Fudbaleri digli glas

Igrači preumorni od napora

Ovogodišnji ubitačan raspored fudbalskih mečeva počeo je da ostavlja tragove na igračima.

Pojedini klubovi igraju po tri utakmice tokom sedmice, što i za igrače vrhunske klase polako počinje predstavljati problem.

Domaći šampionati, Liga šampiona, reprezentativne obaveze sve to utiče na spremnost fudbalera, pa su sve učestalije i povrede. U Engleskoj ligi trenutno ima čak 99 igrača koji odsustvuju sa terena usljed lakših ili težih povreda.

“FIFA i UEFA igrače smatraju marionetama. Liga nacija i Svjetsko prvenstvo za klubove su takmičenja koja služe kako bi se zaradilo što je više novca moguće, a sve to nauštrb igrača, izjavio je Toni Kros, reprezentativac Njemačke i vezista Real Madrida.

Ovim optužbama pridružio se i nekadašnji fudbaler Liverpula, trenutno član Zenita, Dejan Lovren.

“Ljudi se pitaju zbog čega imamo toliko povreda. Odgovor je jednostavan previše mečeva, nemoguće je oporaviti se između mečeva. U godini koja je već dovoljno čudna, nemamo dovoljno slobodnog vremena lično sam imao samo osam slobodnih dana tokom sezone, pripremni period je bio nedovoljno dobar i povrh svega toga i ovaj ludački raspored, kivan je bio hrvatski štoper.

Počeo je fudbal polako da gubi svoju čar prazne tribine, rupe u sastavu, nezadovoljstvo ljubitelja “najvažnije sporedne stvari. Čini se da od ove kompletne situacije benefite ubiraju samo oni kojima je fudbal, zapravo, biznis…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Berkut
Gost
Berkut

Za te pare koje primate ima da igrate koliko vam se kaze.

Send this to a friend