Fudbal Rudar nakon što je riješio pitanje trenera, krenuo u formiranje tima

Pljevljaci sve jači

Rudar desetak dana prije prvenstva djeluje kao da će, ipak, uspjeti da sastavi tim, a koliko će biti spreman za nova iskušenja, ostaje da se vidi.

Baš kao i prošle godine tim iz Pljevalja, ,,krpi“ se u bukvalnom smislu u minut do 12. Prošle sezone, koja je nedavno završena, Rudar je sve to nekako izdržao, izgurao, u jednom momentu bio hit, ali ga je na kraju prekid sezone spriječio da doživi možda i totalni krah. Sada kreće sve iz početka.

Pljevljaci su dobili novog trenera, iako prethodni nije stigao ni da zaduži opremu, a kamoli da sjedne na klupu Rudara. Aleksandar Miljenović tek što je imenovan, uslijedio je prekid sezone, a totalna neizvjesnost, uslovila je brojne odlaske, a nekako, kao da je to normalno i trenera, koji je tek postavljen.

Pljevljaci su djelovali opet ,,ni na nebu, ni na zemlji“. Međutim, makar se krenulo sa mrtve tačke – prvo je postavljen Vuko Bogavac, za novog šefa, koji očigledno prvi put neće biti tu samo kao prinudno rješenje, već mu je ukazano povjerenje.

“Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom povjerenju, jer ovo je za mene velika čast. Kada su ambicije u pitanju one su, kao i prošle sezone, znači opstanak. Naravno kako vrijeme bude teklo i kako se ekipa kompletira, možda će i naše ambicije rasti”, kazao je Vuko Bogavac.

Prvog dana priprema trener Rudara najavio je dolaske.

“Za sada radimo sa igračima uz Pljevalja, za par dana stižu igrači iz drugih gradova, a nadamo se i drugim pojačanjima. Za sada ne bih o imenima, ali nemamo neki veliki izbor jer su ostali klubovi počeli pripreme na vrijeme. Teško je to stići, imamo desetak dana do početka prvenstva, možda odigramo jednu kontrolnu utakmicu, a znamo da, kao i prošle godine nakon tri kola slijedi pauza koju ćemo iskoristiti”, kazao je Bogavac.

I, odmah nakon toga krenulo se u slaganje kockica – malo ko je ostao u timu, a jedan od rijetkih je Predrag Kašćelan. Rudar je vratio Dejana Kotorca, te Danina Talovića, Miloša Zečevića i Nemanju Kartal, a očekuje se povratak i nekadašnjeg kapitena Milije Golubović. Stigao je i nekadašnji vezista Iskre i Jedinstva Orhan Hajrović.

Stigla je potvrda da je novi član Rudara i Miljan Vlaisavljević, koji je u dva navrata nosio dres Sutjeske, a bio je i u Budućnosti, Mladosti, Zeti. U aprilu prošle godine doživio je težu povredu na utakmici protiv Budućnosti. Sa Nikšićanima je osvojio Kup Crne Gore 2017, bio je i jedini strijelac u finalu protiv Grblja na stadionu pod Goricom.

Rudar je angažovao japanskog internacionalca Hikaru Matsuia (21 godina) i mladog reprezentativca Crne Gore Matiju Pejović (19), doskorašnjeg štopera Lovćena.

Tags

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
badžana
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
badžana
Gost
badžana

Mnogima će Rudar pomrsiti račune, poslušajte me.

Send this to a friend