Košarka 2. ABA liga

Bitka za ABA ligu

Ko će direktno u ABA ligu, a ko u baraž za elitni rang regionalnog takmičenja, biće poznato u četvrtak, nakon drugog meča finala plej-ofa ABA 2 lige. O tituli u ABA 2 ligi, u dva meča u ,,Morači“ (prvi duel je danas u 16 sati), odlučuju Studentski centar i sarajevski Spars.

S obzirom na to da se radi o timovima koji su zauzeli prva dva mjesta u ligaškom dijelu (,,studenti“ skor 12-1, Spars 10-3), potpuno će zasluženo Studentski centar i Spars igrati za trofej, jer su dva tima i pokazala najviše do sada.

Kao organizator finalnog turnira (pretprošle sedmice su se u ,,Morači“ odigrali mečevi četvrtfinala i polufinala), uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, Studentski centar ne bježi od uloge favorita, iako će izabranici Nenada Trajkovića na terenu morati da potvrde šampionske ambicije.

“Imali smo zdravstvenih problema, sa Starovlahom, Slavkovićem i Tejićem. Nijesmo te probleme riješili baš onako kako smo očekivali. Ali to više nije važno, oni koji će stupiti na parket, a svi će izaći, će pružiti sve od sebe. U svakom slučaju, igramo protiv jakog protivnika, koji igra odličnu košarku, odličan ,,pik-en-rol“, dobru odbranu. Spremali smo se, sigurno utakmica neće biti laka. I sigurno će biti na jednu loptu u obje utakmice. Pružićemo sve od sebe, a ukoliko se ,,kockice poklope“, možemo da se nadamo ostvarenju cilja, onog što svi očekuju od nas”, kazao je trener Studentskog centra Nenad Trajković.

Trajković poštuje rivala u finalu.

“Moramo da 40 minuta imamo koncentraciju u igri, dobru energiju. Moramo sigurno da odigramo jaku utakmicu, da znamo kako da branimo njihov ,,pik-en-rol“. Spars je vrlo disciplinovana ekipa, imaju osam izvanrednih igrača”, rekao je strateg ,,studenata“.

Studentski centar do sada je samo jednom poražen u ABA 2 sezoni. U dramatičnom meču 4. kola, u novembru prošle godine, Spars je savladan 78:77.

“Imamo dužu klupu, mislim da možemo da držimo visok ritam 40 minuta i to je ključ utakmice. Da igramo u visokom ritmu, da pritiskamo loptu, da probamo dobro da izrotiramo na njihovu ,,pik-en-rol“ igru Kamenjaša i Zahiragića. I da probamo da naše resurse u napadu maksimalno iskoristimo”, zaključio je Trajković.

Dugogodišnji reprezentativac Filip Barović (30) važan je adut Studentskog centra na ,,petici“, njegovo iskustvo, s obzirom na to da je sa ekipom Budućnosti i osvojio ABA ligu, može biti presudno u finalnoj seriji.

“Naša očekivanja su svakako da osvojimo, kad smo već dovde došli. Igramo dobru sezonu, želimo da to završimo na pravi način i da osvojimo titulu… Na putu do ovog dvomeča bilo je teško, i u četvrtfinalu i u polufinalu. Dobili smo malo slobodnog vremena, da uspijemo da se oporavimo. Imamo dovoljno igrača u rotaciji za ovaj težak ritam, vjerujem da smo tu u prednosti, da izdržimo to. Nadam se najboljem”, kazao je Barović.

Send this to a friend