Košarka

Frimen: Dobar smo tim, imamo šanse, neophodno je da budemo čvrsti u Beogradu

Alerik Frimen
KK Budućnost Voli

Košarkaš Budućnosti Voli Alerik Frimen najveću pažnju uoči starta borbe za finale plej ofa ABA lige protiv Partizana poklanja bekovima beogradskog tima, ali smatra da je ekipa Željka Obradovića jaka na svim pozicijama.

Ključ uspjeha je čvrsta odbrana, koja će onemogućiti regionalnom šampionu čiste šuteve za tri poena.

“Mislim da su njihova najveća snaga bekovi. Imaju dosta veoma kvalitetnih i iskusnih igrača na toj poziciji poput Avramovića, Pantera, Nanelija, Doužera. Ispod koša imaju Kabokla, Kaminskog. Oni su generalno veoma kvalitetan tim. Međutim, treba da izađemo na parket i igramo našu igru. Moramo da budemo čvrsti. Ne smijemo da im dozvolimo da ubace 60 odsto šuteva za tri poena, kao što su to uradili na prethodnoj utakmici”, rekao je Frimen.

Uloga favorita pripada Partizanu, klubu koji je ove sezone igrao u Evroligi. Međutim, daleko od toga da u taboru “plavih” ne vjeruju u plasman u veliko finale.

“Mislim da smo dobar tim, da imamo dobre šanse. Uvijek je najvažnija sljedeća utakmica. Moramo da izađemo na teren i izborimo se za trijumf jer nam niko neće pokloniti pobjedu. Kada vidimo kako se završila prva utakmica, svakako ćemo morati da pobijedimo i u sljedećoj. Radi se o dvije odlične ekipe, ponajbolje u ligi misli da će serija biti dobra”, istakao je Amerikanac.

Prvi meč polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnosti odigraće se u utorak u Beogradu, od 18.30.

Revanš je u “Morači” 7. maja, a eventualna majstorica tri dana kasnije pred navijačima Partizana.

Send this to a friend