Košarka

Ivanović: Ostaje žal zbog Litvanije, ali ispunili smo sve ciljeve

FIBA

Crnogorski košarkaši su imali tri cilja pred početak Mundobasketa i ispunili su sva tri – poruka je plejmejkera Nikole Ivanovića.

Crna Gora je nastup na SP završila pobjedom nad Grčkom (73:69).

“Najbitnije je da smo nakon ovog turnira svi zdravi i to je bio prvi cilj. Drugi cilj je bio da se plasiramo u narednu fazu, a treći da ostavimo dobar utisak. Uspjeli smo u svemu tome. Protiv Grčke smo ostavili dobar utisak, čestitam saigračima, stručnom štabu na uspješnom prvenstvu”, rekao je Ivanović i dodao:

“Utakmica protiv Amerikanaca je momenat koji je obilježio učešće na turniru. Ali, žal ostaje zbog utakmice sa Litvancima. Iskreno, ne zbog poraza, već zbog načina kako smo igrali. Nismo bili na potrebnom nivou”.

U februaru su kvalifikacije za Eurobasket.

“Moramo da učimo iz ovog nastupa. Mnogo će zavisiti i od toga ko će biti tu. Ali, način na koji nas u Savezu tretiraju, način na koji selektor i stručni štab rade posao, govori da bi moglo još mnogo lijepih stvari da se dogodi. Mislim da je ova generacija dosta napravila za košarku u Crnoj Gori i da je ovo prvenstvo zaista pokazatelj kvalitetnog rada par godina unazad. Ponosni smo jedni na druge i zadovoljni smo. Nadam se da je širom države slično”, istakao je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
serhio ramos
Gost
serhio ramos

što zbog Litvanije, ona nas je oprala glatko, no je žal što ne dobiste Amerikance, oni bi ispali a mi imali dobre šanse sa Italijanima da budemo u polufinalu….

Send this to a friend