Košarka

KK Budućnost Voli: Pred nama sezona očekivanja, nade, ali i opreza

foto: KK Budućnost Voli

Utakmicom protiv Zadra u “Morači” košarkaši Budućnost Volija započinju sezonu u ABA ligi, i otvaraju novo poglavlje u bogatoj istoriji kluba.

Iz tabora “plavih” nadaju se uspješnoj sezoni u regionalnom takmičenju, ali i Evrokupu, koji počinje za nekoliko dana.

“Sezona pred nama puna je očekivanja, nade, ali i opreza, budući da se granice u evropskoj klupskoj košarci, ali i u ABA ligi podižu iz sezone u sezonu na neki veći nivo.

Vidjeli smo to na prijateljskim utakmicama sa Borcem iz Čačka i Splita, vidjeli smo to na ABA Superkupu, jednostavno teško da i u jednoj utakmici neko može unaprijed da upiše pobjedu i sigurne bodove.

Naš tim ulazi u ovu sezonu sa znatno izmijenjenim rosterom.

Prije svega uprava kluba je odlučila da ukaže povjerenje našem Petru Mijoviću, i dalje mladom treneru, ali nekome ko je miljenik naše publike, i ko je već imao mandat kao trener “Plavo-bijelih”.

Njegov stručni štab uredio je ove sezone više nego interesantan roster.

Na poziciji organizatora igre stigli su Kolbi Ros i Mekinli Rajt, dinamični duo, jedan sa titulom MVP-a Lega A,drugi sa iskustvom igranja u NBA ligi.

Na spoljnim pozicijama stigli su Alerik Frimen, koji se nažalost povrijedio, Brendon Pol koji je prošle sezone poveo Ulm do istorijske titule u Bundesligi, naš bivši igrač, naš reprezentativac i takođe miljenih publike u “Morači” – Vladimir Mihailović, a došao je i jedan od najboljih trojkaša ABA lige, Flečer Megi.

Na krilnim pozicijama klub je odlučio da uloži u našu mladost, i domaći pogon, pa su tako “plavo bijeli” dres zadužili Andrija Slavković i Andrija Grbović, mladi igrači koji će sigurno imati šta da ponude i da postanu novi miljenici naših navijača.

I na kraju u reketu, Džakori Vilijams, član idealne petorke Serije A prošle godine, momak koji donosi nevjerovatnu energiju, i Marvin Džons, košarkaš koji nije stran ljubiteljima ABA lige, budući da je nosio dresove Krke i Olimpije. Posljednje pojačanje je Joan Makundu koji dolazi kao pozajmljen igrač iz Monaka.

Sa našim kapitenom Petrom Popovićem, srcem i dušom našeg kluba, pa onda Aleksom Ilićem, iskusnim Markom Jagodić Kuridžom, Budućnost Voli ima sve predispozicije da bude zabavan klub ove godine, ali i ozbiljan pretedent da svima i u ABA ligi i u Evrokupu pomrsi račune”, ističu iz KK Budućnost Voli.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dedoni
Gost
Dedoni

Oce li Skaljarci iz Varvara razvit da Trasparent da su u zalisti za Teroristima..jad i tugaaa sa tribina

Send this to a friend