Košarka FIBA vjeruje u našeg mladog asa

Kljajić u izabranom društvu

Jovan Kljajić (foto: FIBA.com)

Jovan Kljajić našao se na listi petorice igrača, koje je Svjetska košarkaška federacija (FIBA) odabrala kao potencijalne zvijezde Evropskog prvenstva za juniore u grčkom Volosu.

Na Evropskom prvenstvu za juniore prošle godine u Letoniji Jovan je imao učinak od 13,9 poena, 4,1 asistenciju, 3,4 skoka i 1,3 ukradene lopte po meču. Takođe, na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, Podgoričanin je prošle godine postizao 15,9 poena, 6,1 skok, 4,3 asistencije i 1,6 ukradenih lopti po utakmici.

Za drugi tim španske Gran Kanarije tokom sezone Jovan je bilježio 12,5 poena, 3,5 skokova i 2,4 asistencije po utakmici. Nastupio je i u Evroligi, u meču protiv eventualnog šampiona CSKA u Moskvi u februaru ove godine.

Na listi su se našli i Spanac Usman Garuba, koji je centar Real Madrida, kao i Grk Nikos Rogkavopulos, krilo AEK-a. Spisak kompletiraju Litvanac Azulas Tubelis, krilni centar Ritas Viljnusa, kao i Njemac Franc Vagner, bek berlinske Albe.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Nastupio je i u Evroligi, u meču protiv eventualnog šampiona CSKA u Moskvi u februaru ove godine.
Ja Sam takodje eventualan😂😂😂

Kupujmo domaće
Gost
Kupujmo domaće

Zaslužuje mjesto na spisku za SP u Kini

...
Gost
...

Da je srece da ga gledamo ma svjetsko u Kinu a ne Sehovica. Ne znam sto nasi toliko odugovlace da daju sansu mladom igracu..

Send this to a friend