Košarka ABA 2

Nikšićani se ne predaju bez velike borbe: Jakom odbranom do šanse za polufinale

foto: Sutjeska/MM

Sa pet poena minusa košarkaši Sutjeske ulaze u revanš četvrtfinala ABA 2 lige protiv Vojvodine.

Prošle sedmice u Nikšiću bilo je 89:84 za Novosađane, ali u taboru našeg tima ne smatraju da je sve izgubljeno.

Trener Miloš Minić ističe da je za dobar rezultat neophodna kvalitetna odbrana tokom svih 40 minuta utakmice.

“Analizirajući prvu utakmicu, stava sam da smo mogli puno bolje, naročito u odbrani. Nismo ispoštovali neke taktičke stvari koje smo spremali, posebno u fazi defanzivnog skoka. Generalno, rezultat je dobar koliko mi nismo bili dobri u defanzivnim zadacima. Pokušaćemo da ispravimo greške u meču koji nam slijedi u Novom Sadu i ako te greške svedemo na minimum – što se tiče defanzivnog skoka i defanzivne tranzicije, što su radni elementi – sigurno da nismo bez šansi. Naprotiv, mi defanzivno igramo mnogo bolje i moramo da odigramo sjajnu utakmicu u odbrani”, rekao je Minić i dodao:

“Za prvu utakmicu nismo imali Vladimira Tomaševića, koji je tek počeo da trenira i Iliju Goranovića, koji je tri dana bio pod temperaturom i terapijama, a stavio se na raspolaganju. Velika zahvalnost momcima što su se stavili na raspolaganju treneru i klubu. U Novi Sad ne idemo sa bijelom zastavom. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače.”

Košarkaš Sutjeske Nikola Kočović takođe vjeruje da Sutjeska može do polufinala.

“Imamo deficit od pet poena nakon prvog meča, što nismo očekivali. U igri smo, mislim da imamo šanse da izborimo polufinale. Idemo u Novi Sad da probamo da nadoknadimo pet poena deficita, da pobijedimo i prođemo u polufinale. Znamo gdje smo griješili u prvoj utakmici. Sigurni smo da možemo bolje da odigramo – i u odbrani i u napadu. Tražićemo našu šansu da izborimo polufinale. Vojvodina ima sjajnu ekipu, igraju odlično cijele sezone. Neće biti lako, ali je sportski nadati se”, kazao je Kočović.

Vojvodina i Sutjeska igraće sjutra od 17 sati.

Send this to a friend