Košarka

Radović: Litvanija se ne može savladati bez šuta

Crnogorska košarkaška reprezentacija izgubila je od Litvanije 91:71 – utisak je da je razlika previsoka, da je naš nacionalni tim mogao bolje da prođe, ali činjenica je da je rival zasluženo stigao do trijumfa, trećeg u grupi D.

Crvene nije služio šut – van linije 6.75m pogodili su samo pet puta (5/31). Litvanija je sa druge strane bila raspoložena u napadu, nadmoćna i u skoku (44 naspram 30).

“Ako želite da pobijedite ovakvu utakmicu, onda morate da pogađate. Mislim da smo dobro počeli, a nakon toga 17 minuta nismo pogodili šut za tri poena, a ukupno smo šutirali 35 puta. Promašili smo i slobodna bacanja, nismo imali dovoljno skokova. Očekuju nas dvije utakmice u drugoj fazi, nemamo vremena da analiziramo meč sa Litvancima. Ekipu poput Litvanije ne možete pobijediti sa ovakvim procentom šuta”, rekao je Radović nakon utakmice.

Crna Gora je u prvoj četvrtini izgledala dobro, ali u drugom i trećeg kvartalu napadački totalno posustala…

“Prvu četvrtinu smo igrali kao što znamo, kako smo se i dogovorili. Popustili smo već u drugoj četvrtini, a u trećoj, na 10 razlike za Litvaniju, zaustavili pet napada protivnika, a sa druge strane promašili dva polaganja i tri otvorene trojke”, kaže naš selektor.

Smatra da njegov tim nije bio nervozan zbog činjenice da igra protiv jedne od ekipa koja slovi za favorita kada su u pitanju medalje…

“Nijesam vidio neku nervozu u prvih desetak minuta. Počeli smo kako smo željeli, možda smo mogli da imamo odbranu-dvije više u prvoj četvrtini. U drugoj četvrtini konfuzno smo stajali u napadu, promašivali šuteve i pored svega smo otišli sa -8 na poluvrijeme što i nije strašno”, zaključio je Radović.

Crna Gora takmičenje nastavlja u drugoj fazi, a rivali su SAD, te Grčka ili Novi Zeland.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
šole
Gost
šole

sram vas bilo što ne puštate najpristojnije moguće komentare na račun njegovog vođenja utakmice koje je bilo KATASTROFALNO

Send this to a friend