Košarka admiralbet aba liga

Veliki ispit za Budućnost: “Plavi” žele da zaustave Duškovu Zvezdu

KK Crvena zvezda

Veoma težak posao večeras čeka košarkaše Budućnost Volija, vjerovatno u ovom momentu i najteži kada su u pitanju mečevi u AdmiralBet ABA ligi.

U “Moraču” stiže Crvena zvezda (19.30), jedan od dva evroligaš sa ovih prostora, tim koji posljednja dva mjeseca praktično bez greške vodi crnogorski trener Duško Ivanović.

“Plavi” znaju da im je potrebno da budu na vrhunskom nivou da bi došli u situaciju da savladaju favorita.

“Zvezda je u ovom momentu apsolutni favorit, jedan od najboljih timova u ABA ligi i tim koji trenutno igra jako dobru košarku na najvećem mogućem nivou kao što je Evroliga”, rekao je trener Vladimir Jovanović.

Ali, ima i Budućnost adute.

“Mi moramo da se okrenemo sami sebi, da imamo pravu energiju i intenzitet. Jer, ako tu ne odgovorimo na pravi način rivalu kakav je Zvezda – tada počinju problemi. I tu ne pričamo o praznom hodu ili jednoj četvrtini slabijeg ritma, nego o ukupno minutu ili dva – Zvezdi je i to dovoljno da dođe do svoje košarke. Da bismo to izbjegli ne peophodno da budemo jako fokusirani”, istakao je Jovanović.

Kapiten Petar Popović vjeruje da Budućnost ima kvalitet da parira “crven-bijelima”.

“Zvezda je pokrivena na svim pozicijama, ali i mi smo svjesni sopstvenog kvaliteta i mogućnosti. Znamo da je potrebno da odigramo i preko maksimuma da bismo slavili. Imamo svoje ciljeve, nije ni realno da se borimo sa Zvezdom ove sezone, ali želimo da se takmičimo, da pokažemo napredak u odnosu na prethodnu utakmicu. Pa da vidimo za šta će to biti dovoljno”, kazao je Popović.

Zvezda je slavila u posljednja četiri međusobna duela u regionalnom takmičenju, a Ivanović treći put u karijeri kao protivnik dolazi u dvoranu “Morača”.

“Budućnost je moj klub, Podgorica je moj grad. Svaki put kad uđem u “Moraču”, za koju sam veoma vezan, prisjetim se svih onih godina koje sam prošao sa saigračima”, rekao je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laban
Gost
Laban

Zvezda trenutno igra bez pola tima i ako se uzme u obzir ritam lige šampiona Budućnost može da ih pobijedi

Marko
Gost
Marko

A okle jadan ,zvijezda je trenutno dosta iznad buducnosti po kvalititu i formi…vrlo tesko da ih mogu dobiti ,buducnost citavu sezonu luta za igra ima za formom nikako da se usklade i naprave niz pobjeda . Srecno ali tesko.

tito
Gost
tito

Laban#može da ih pobijedi, naravno a da li stvarno može-viđećemo.Polako te

Laban
Gost
Laban

Pa nećemo valjda da se nadamo porazu?Koristimo svaku slabost favorizovanog protivnika,a neka oni poslije poraza i dalje ostanu jači na papiru

Joko
Gost
Joko

Laban# a kako te ga vi trenutno.Nije dobro.. a, a bogami nije vi ga lako.No što ces

Send this to a friend