Ostali sportovi

Crnogorac sudio na Svjetskom prvenstvu u raftingu

Ilustracija

Svjetsko prvenstvo okuplja najbolje, ali ne samo takmičare, već i sudije.

U bilo kom sportu, čast je i privilegija biti na velikom takmičenju i biti u konkurenciji za medalju.

Ali ni jedno takmičenje ne može se zamisliti bez sudija. Arbitri moraju biti izuzetno kvalitetni, ostaviti dobar utisak, da bi dobili priliku da dijele pravdu na najvećoj sceni. Takvu priliku nedavno je imao Kolašinac Janko Bulatović. Jedini licencirani međunarodni sudija iz naše zemlje, koji je poznat kao veliki ljubitelj raftinga, jer je godinama unazad alfa i omega za ovaj sport, bio je dio sudijske elite na Svjetskom prvenstvu u raftingu, koje je održano u Francuskoj.

“Ukazana mi je velika čast i povjerenje da sudim Svjetsko prvenstvo, koje je održano u Francuskoj, a koje je okupilo oko 90 timova i to sa četiri kontinenta. Bila je privilegija biti na takvom takmičenju, ali sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da sam opravdao očekivanja”, istakao je Janko Bulatović, koji je skoro dvije decenije već u ovom sportu. Bulatović, koji je bio član rafting tima, zatim predsjednik kluba, često sponzor i neko bez koga je godinama bilo nezamislivo organizovati takmičenje u Crnoj Gori, objašnjava da rafting dobija posebnu popularnost.

“Već sljedeće godine rafting bi trebalo da bude predložen da bude na programu Olimpijskih igara. To daje nove mogućnosti da se država, u kojoj imamo puno rijeka za ponos i koje se svrstavaju u kategoriju najizazovnijih za sve tipove vodenih sportova, možda i kandiduje za neko buduće prvenstvo Evrope”, otkrio nam je Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bojana
Gost
Bojana

Svaka čast!!

Butko
Gost
Butko

Bravo majstore!!!

Send this to a friend