Ostali sportovi

Omladinac se ne zaustavlja

Gdje je Karate klub Omladinac, tu su i medalje i to mnogo odličja. U vikednu za nama završeni su Svjetski kup i Svjetska liga za mlade u Umagu, a iz ovog istarskog grada klub iz Podgorice vratio se sa devet medalja.

“I to samo sedmicu nakon što je naš takmičar Mario Hodžić osvojio srebro na Evropskim igrama”, podjsetio je trener Omladinca Žarko Raković.

Za zlatna odličja bili su zaduženi najbolji mladi sportista Crne Gore Bojan Bošković i njegov još mlađi kolega (do 14 godina) Emre Saliu. Bojan je u kategoriji do 68 kilograma stigao do zlatne medalje u konkurenciji boraca do 18 godina, dok je Emre bio zlatni u kategoriji do 55 kilograma.

“Tokom posljednjeg mjeseca trenirali smo sedam sati dnevno bez dana odmora”, otkrio je tvrac uspjeha Omladinca.

U konkurenciji do 21 godine srebrne medalje su osvojili Ilija Radonjić u kategoriji od 84 kilograma i Nenad Dulović u kategoriji do 60 kilograma.

Una Raković je bila srebrna u kategoriji do 40 kilograma za karatistkinje do 12 godina, a u istom uzrastu Jusuf Saliu je osvojio bronzano odličje u kategoriji do 35 kilograma. Bronzane medalje su zagrizli Milica Jeknić, Helena Backović i Jovan Fatić u konkurenciji do 14 godina.

“Čak 4.000 takmičara je nastupilo u ovoj ligi”, istakao je Raković i na pravi način otkrio kakav uspjeh je napravio Omladinac.

Naredna godina biće super važna za karate, pošto se ovaj sport vraća u program Olimpijskih igara, a kada je u pitanju Omladinac šanse da se pod zastavom Crne Gore domognu Tokija imaju Marina Raković, Mario Hodžić, Nenad Dulović, Dragana Konjević i Jelena Maksimović.

Send this to a friend