Tenis

Australijanci poništili odluku o ukidanju vize češkoj teniserki

Češkoj teniserki Renati Voracovoj, deportovanoj iz Australije početkom godine zbog statusa vakcinacije, poništena je odluka o ukidanju vize.

Sud je, naime, utvrdio da nema dokaza da se nije pridržavala uslova.

Voracova je doputovala u Australiju sa namjerom da se takmiči na Australijan openu, a zatim je deportovana nakon vrhunca sage o ulasku Novaka Đokovića u tu zemlju.

Ona je dobila dozvolu za ulazak u Australiju prema istim odredbama za medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv kovida koje je dato i Đokoviću…

Upravno žalbeni sud Australije je saslušao dokaze u kojima se navodi da je teniserki nakon pregovora između njenog advokata i australijskih pograničnih snaga odobrena viza, koja joj omogućava da uđe u Australiju kao “zakoniti nedržavljanin”.

“Poštovala je sva relevantna pravila i bilo je dokaza da se oslanjala na izjave koje su joj dali Tenis Australija i Ministarstvo zdravlja u Viktoriji o medicinskom izuzeću. Iskreno je odgovorila na pitanje o putnoj deklaraciji i imala je ubjedljive medicinske dokaze koji potkrepljuju njeno izuzeće. Imala je dokaz koji joj je dao njen ljekar opšte prakse o njenoj ranjivosti na trombozu. I ono što je važno, Voracova nije ni morala da se oslanja na činjenicu da je prethodno imala virus korona kao medicinski kontraindikaciju za vakcinaciju, jer je imala medicinsku osnovu da odloži vakcinaciju”, naveo je Jan Redfern, potpredsjednik Suda i šef Odjeljenja za migracije i izbjeglice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rasso
Gost
rasso

Sad fino tizi drzavu Australiju za iznos koji je dobila pobjednica AO,jer je moguce da bi ti osvojila turnir.

Send this to a friend