Tenis Šveđanin o čuvenom polufinalu rolan garosa

Soderling se prisjetio šokantne pobjede nad Nadalom

Bivši švedski teniser Robin Soderling prisjetio se najsvjetlijeg momenta svoje karijere, koja je zbog bolesti završena isuviše rano.

Soderling je uspio da uradi ono što dosad nije pošlo za rukom Novaku Đokoviću ili Rodžeru Federeru – da na Rolan Garosu pobijedi Rafaela Nadala.

To se dogodilo 2009. godine u četvrtoj rundi turnira u Parizu.

“Niko na svijetu nije očekivao da ću pobijediti taj meč. Bilo je teško, jer sam odmah nakon rukovanja po završetku tog meča shvatio da to nije bilo finale. Mislio sam u sebi ’U redu, nemoj biti previše srećan, nemoj da se opuštaš’. Nisam htio da budem taj momak koji će da pobijedi Rafu, a onda izgubiti u finalu. Htio sam da ostanem usredsređen. Jer, ako se malo opustiš u finalu – gubiš. Tada nisam shvatao koliko je to veliko dostignuće. Sjećam se da sam po povratku u svlačionicu imao preko 350 sms poruka. Tek kasnije mi je postalo jasno da je ovo bila velika stvar. Cijenim svu podršku koju sam dobio tog dana i još uvijek dobijam zbog te pobjede. Ali, veća je priča Nadal. Nikada više nećemo vidjeti da neko opet osvoji Rolan Garos 12 puta”, napisao je Soderling u kolumni za “Behind the racquet”.

Šveđanin se zvanično penzionisao 2015. godine zbog hroničnih problema sa mononukleozom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bajki
Gost
Bajki

Kad mu je najveci uspjeh u zivotu sto je pobijedio nokautiranog (od razvoda roditelja) Nadala.. aplauz

Pedja
Gost
Pedja

Novak Djokovic je na Rolan Garosu dobio Nadala 7:5 6:3 6:1

Send this to a friend