Vaterpolo Olimpijske igre u Tokiju

CdM predstavlja olimpijce: Spaić obećava bespoštednu borbu i priziva sreću

foto: Aleksandra Krupanič

Vladan Spaić će uz još osmoricu saigrača prvi put u karijeri nastupiti na Olimpijskim igrama.

Naš vaterpolo tim spreman je da prekine prokletstvo koje traje od 2008. godine i Igara u Pekingu.

Podsjetimo, Crna Gora je na sva tri prethodna učešća na najznačajnijoj svjetskoj sportskoj smorti bila četvrta, završavavši nadomak osvajanja medalje.

San ostaje isti, ali igrači i stručni štab se ne bave prognozama. Obećavaju borbu i prizivaju sreću, koja nije bila saveznik “ajkula” u Pekingu, Londonu i Riju.

“Jedino što mogu da obećam je da ćemo se boriti, da ćemo biti maksimalno posvećeni. Za šta će to biti dovoljno ne znamo. Ako nas sreća pogleda – sve je moguće. Na kraju, kako god takmičenje bude završilo, najvažnije je da budemo čisti pred sobom i kažemo da smo dali sve od sebe”, rekao je Spaić za CdM.

24-godišnji centar naše selekcije kaže da pritisak raste kako se približavaju Olimpijske igre.

“Taj osjećaj olimpijskog duha pratiće nas sve više i više, ali to je sve normalno. Vjerujemo u sebe i sa tim moramo da se izborimo”.

Crnu Goru u Tokiju čekaju izrazito teški rivali. Prvi suparnik je nezgodna Australija, a u grupi su još Srbija, Hrvatska, Španija i Kazahstan.

“O Australiji imamo najmanje materijala, s obzirom da oni ove godine nisu igrali zvanične utakmice. To može biti problem, ali ne sumnjam da će stručni štab odraditi dobar posao, da će do detalja skenirati rivala i što bolje nas spremiti za tu utakmicu”, rekao je član Marseja.

“Ajkule” su napravile odličnu uvertiru pred najveći izazov ovog ljeta. U Tbilisiju je na dominantan način osvojena Svjetska liga.

“Svjetska liga možda ne daje realnu sliku o ekipama koje su bile u Tbilisiju, neki igraci su kasno završili sezonu i sigurno su bili umorni. Olimpijske igre su nešto sasvim drugo, sve reprezentacije doći će maksimalno spremne”, rekao je Spaić i dodao:

“Sistem takmičenja je takav da se od prve utakmice mora krenuti jako, kao da je finale. Takva će nam biti svaka utakmica u Tokiju i tako treba da ih doživljavamo. To je možda jedini put ako mislimo da nešto napravimo. Treba istaći da poslije pobjede ne treba padati u euforiju, ali ni previše tugovati u slučaju poraza. Turnir dugo traje i ko se najbolje snađe osvojiće zlato”.

Igre u Tokiju biće izuzetno specifične zbog pandemije korona virusa. Na tribinama neće biti navijača, a olimpijsko selo biće zatvoreno.

foto: Krsto Vulović

“San svakog sportiste su Olimpijske igre. Nije to fraza, već je stvarno tako. Šteta što će nam na ovim Igrama biti uskraćeno da se družimo sa sportistima iz čitavog svijeta. Ipak, to može da nam bude jedan plus, pozitivna stvar, jer možemo da se koncentrišemo samo na bazen. U ekipi je dosta mladih igrača i sigurno bi to moglo da utiče na fokus”, rekao je Spaić i nastavio_

“Već duže vrijeme se spremamo da te stvari van bazena ne utiču na nas. Moramo da se distanciramo od toga, da ne razmišljamo o tim stvarima, kako ne bi izgubili fokus na utakmice. Treba se postaviti kao da je to normalna situacija i jednostavno usmjeriti misli ka bazenu i onom zbog čega tamo idemo”.

Prvi meč u Tokiju, protiv selekcije Australije, Crna Gora će odigrati 25. jula s početkom u 08.30 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Ubjedljivo najlosiji centar u Tokiju…veze s mozgom nema,u napadu nista ne daje, ne moze da se vrati u odbranu..

Bokelj
Gost
Bokelj

Bravo Spaicu, Srbine iz Trebinja. Nista bez Hercegovaca i Bokelja

Send this to a friend