Vaterpolo

Kiks je zabranjen: “Ajkule” protiv Rumunije za četvrtfinale SP i vizu za Olimpijske igre

MTB-PHOTO

Pred vaterpolistima Crne Gore je najvažnija utakmica na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Na redu je duel osmine finala sa Rumunijom (15.30) u kojoj “ajkule” imaju ulogu favorita i moraju da je opravdaju, jer će pobjednik današnje utakmice i osigurati plasman na Olimpijske igre u Parizu.

“Rumunija ima određeni kvalitet i nekoliko dobrih igrača. Uradićemo sve da ih zatvorimo i siguran sam da ćemo pobijediti i izboriti vizu za Olimpijske igre”, rekao je golman Petar Tešanović.

Crna Gora je u grupi C savladala Sjedinjene Američke Države na peterce i Japan, poražena je od Srbije za drugo mjesto.

“U prvom dijelu turnira nismo bili na nivou, niti smo igrali onako kako želimo. Nedavno smo na Evropskom prvenstvu u grupi bili dobri, a kasnije pali, pa se nadam da će sada biti obrnuto. Upisali smo dvije pobjede, ali i dalje nas boli taj poraz od Srbije”, dodao je Tešanović.

Vladan Spaić vjeruje da je sve u rukama naših vaterpolista.

“Čeka nas kvalitetan rival, ali mi se pitamo. Treba maksimalno fokusirani da uđemo u tu utakmicu, da je dobijemo i osiguramo put u Pariz. Naša prednost je u plivanju, presingu i tranziciji – tu treba da lomimo protivnika kako meč ne bi ušao u neizvjestan finiš gdje jedna lopta može da odluči”, istakao je Spaić.

Ako savlada Rumuniju naša selekcija će u utorak u četvrtfialu igrati protiv Španije.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
HogarduxxSimoNikola R.Preko Morače
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

Koga ovi uopšte predstavljaju? #svim ♥️ za Rumuniju 👍

duxx
Gost
duxx

Nadam se da ce izgubiti, jer cast izuzecima ali vecina u tom timu ne igra srcem za CG. Ovakva vaterpolo reprezentacija nam nista ne treba. Neka sjede doma.

Simo
Gost
Simo

Rumuni favoriti

Nikola R.
Gost
Nikola R.

Ajmo momci 💪🇲🇪
Ovi sendvic navijaci neka idu u misije rupe.

Preko Morače
Gost
Preko Morače

Svetosavski vaterpolisti ne predstavljaju državu Crnu Goru i Crnogorce. Sve najgore u daljem takmičenju.

miki
Gost
miki

potpuno svejedno- oni svi skoro igraju za neku drugu drzavu. Neka budu srbija 2 i sve ce biti ok.nema stete,jer ionako samo 10 drzava igra ovaj dosadni sport,pa bili 6 ili 10. isto je

mrki
Gost
mrki

Prema njima sam spsolutno ravnodušan,neka izgube.

Ivan
Gost
Ivan

Znam da ce me javnost pljuvat ali bi volio da izgube,nego da se provucu kroz iglene usi kao svaku utakmicu do sad.Bolje da preskocimo jedno takmicenje ( jer svakako i ako podjemo nikako cemo proc ) i da dodje novi selektor da osvjezi ekipu i da im energije jer sa Gojkovicem prolaze taman kao da ih ja vodim

Send this to a friend