Evropa

Djevojke raskomadale i opljačkale mladića u Portugalu

Dvije žene u Portugalu optužene su da su ubile i raskomadale radnika u hotelu te čuvale djelove njegovog tijela nekoliko dana.

Marija Malvejro (19) i njena ljubavnica Marijana Fonseka (23) navodno su odsjekle prste Diogu Gonsalvesu kako bi putem otisaka pristupile njegovu bankovnom računu putem aplikacije na telefonu i ukrale nasljedstvo od oko 66.000 eura, prenose lokalni mediji.

Potom su zadržale njegove raskomadane djelove tijela u dva automobila prije nego što su navodno bacile glavu, ruke, šake i stopala kod malog vodopada u blizini grada Tavire.

Torzo Dioga Gonsalvesa ljubavnice su bacile s litica dan ranije u gradu Sagrešu.

Stravični detalji o ubistvu 21-godišnjaka i čuvanju njegovih djelova tijela – koje je nadahnuto američkom policijskom serijom Dekster – dogodilo se 18. marta kada su dvije žene ugušile Gonsalvesa. Prema navodima tužilaca, djelove njegovog tijela u more su bacile tek četiri dana kasnije.

Otisak žrtvinog prsta iskoristile su kako bi prebacile novac pa su pričekale još 24 sata kako bi se riješile ostatka njegovog tijela.

U optužnici stoji i da su čak tri dana provele šaljući poruke s njegovog Facebook profila kako bi zavarale kolege i prijatelje da je još živ.

Sudiće im se za niz krivičnih djela, uključujući ubistvo, komadanje tijela, kompjutersku prevaru i korištenje ukradenog vozila.

Portugalski mediji takođe navode kako je Marija Malvejro iskoristila činjenicu da se sviđala Gonsalvesu te mu dala sok u kom je bio sedativ. Prije toga mladiću je obećala ‘ples u krilu’ i zavezala ga je za stolicu. Nakon toga ga je udavila i sa svojom ljubavnicom raskomadala tijelo. Sav taj horor odvijao se u Gonsalvesovom domu.

Ubice su pokušale da odbace Gonsalvesove djelove tijela tako da izgleda kao da je počinio samoubistvo u Sagrešu, ali navodno su se okliznule prilikom bacanja torza s litice pa nije ‘sletio’ u vodu, te su istražiteljima ostali ključni tragovi ubistva.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
VerderBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Verder
Gost
Verder

Ne vjeruj zeni kad ti kaze super je ovaj sok domaci probaj ?

Bnjj
Gost
Bnjj

Strašno

Send this to a friend