Planeta

Pens: Vrijeme da se oslobodi Venecuela od Kube, poništavamo još 77 viza

Majk Pens

Sjedinjene Američke Države poništiće vize za 77 zvaničnika vlade predsjednika Venecuele Nikolasa Madura ili njihovih rođaka, najavio je američki potpredsjednik Majk Pens.

Vašington je prošle nedjelje ukinuo vize za 49 pojedinaca povezanih sa Madurom. Odluka da se poništi još viza dio je pokušaja da se pojača pritisak na venecuelanskog predsjednika da se povuče s vlasti, navodi AP.

Pens je na samitu Koalicije latinskih zemalja u Vašingtonu rekao da je “došlo vrijeme da se oslobodi Venecuela od Kube”, preneo je AP.

Restrikcije viza uvedene su “pojedincima odgovornim za ugrožavanje demokratije u Venecueli” i takva politika će biti primijenjena prema “mnogobrojnim zvaničnicima povezanim s Madurom, kao i njihovim porodicama”, saopštio je prošle nedjelje Stejt department.

Administracija predsjednika Donalda Trampa, pojačavajući pritisak na vladu Nikolasa Madura, prethodno je uvela sankcije za još šest visokopozicioniranih venecuelanskih bezbjednosnih zvaničnika zbog ometanja isporuke humanitarne pomoći.

Američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton prethodno je rekao da SAD razmatraju uvođenje novih sankcija Venecueli s ciljem da se izvrši pritisak na vladu.

SAD su prošle nedjelje objavile da su uvele sankcije Venecueli, a njima su obuhvaćeni i pojedini članovi Nacionalne garde i policije zbog blokiranja ulaska strane humanitarne pomoći u zemlju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
STRAŠNO
Gost
STRAŠNO

Tako daleko od boga, a tako blizu SAD, iliti đavola ko se trpa u tuđe kuće.

Send this to a friend