Planeta

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo devetočlane porodice u Meksiku

Uhapšen je osumnjičeni za masakr u kojem je ubijeno devet članova jedne porodice iz mormonske zajednice, objavile su juče meksičke vlasti.

Meksička Agencija za kriminalističku istragu (AMIC) saopštila je kako je pritvorila osobu koja je u državi Sonora otela i vezala dva člana porodice Lebaron.

Dodala je kako je osumnjičeni imao nekoliko pušaka i veliku količinu municije, piše CNN.

Podsjetimo, najmanje devet članova američke porodice Lebaron, uključujući i djecu, ubijeno je u ponedjeljak u napadu na sjeveru Meksika.

Nepoznati napadači ubili su Lebaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku pre par decenija.

Lokalna meksička televizija prikazala je snimke izgorjelog vozila koje je najvjerovatnije pripadalo porodici, a član ove porodice Hulijan Lebaron rekao je da se radilo o “masakru”, dodajući da su neki članovi porodice spaljeni živi.

Na snimku se čuje kako muški glas, gušeći se od tuge, s američkim naglaskom kaže kako “ovo treba zabilježiti”.

“Nita i četvoro mojih unuka upucani su i spaljeni”, rekao je.

Išli na vjenčanje

Ubistva su se dogodila tokom odlaska na vjenčanje.

Sedamnaest članova porodice Lebaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači. Pogodili su im rezervoare sa gorivom te su neka vozila u potpunosti izgorjela. Ranjeni članovi porodice prevezeni su u Feniks u bolnicu.

Ubijeni su: Ronita Maria Lebaron, njeni osmomjesečni blizanci Titus i Tiana, dvoje njene djece Kristal (10) i Havard (12), Kristina Langford Džonson, Dona Rej Langford i dvoje Donine djece Trevor (11) i Rogan (3).

Mormoni njemačkog porijekla doselili su se u sjeverni Meksiko 1920-ih iz SAD-a pošto su se odvojili od glavne struje mormonske crkve kad je ona zabranila poligamiju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
logika
Gost
logika

pa kako osuditi ovakvog bolesnika, a da dovoljno pati za ovo sto je uradio….

Send this to a friend