Region

Haradinaj pozvao Kurtija da ne ukida takse Srbiji i BiH

Haradinaj

Bivši premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, od svog nasljednika, Aljbina Kurtija, traži da ne ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH dok, kako kaže, Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost.

U pismu objavljenom na Fejsbuku, u kojem Haradinaj Kurtija oslovljava sa “dragi Aljbine”, najprije izražava divljenje prema žrtvi koju je aktuelni premijer podnio zajedno sa narodom Kosova, zatim konstatuje da se možda i ne slažu o mnogim dnevno-političkim pitanjima, da bi ga potom, kako navodi, lično molio da ne ukida takse Srbiji.

“Aljbine, ne dozvolite da Srbija osvoji tržište od preko 400 miliona eura , državi koja te je tukla i mučila, državi koja je u Rusiji kupovala oružje novcem Kosova. Nemojte kamuflirati ovu suverenu odluku nejasnim izrazima kao što je ‘reciprocitet'”, napisao je Haradinaj i dodao:

“Ne ukidajte porez Aljbine. Ne odustajte zbog nekih privremenih poena koje možete dobiti od međunarodne zajednice. Prijatelj koji je pravi prijatelj voli vas uz pomoć i pohvale, ali i kritike. Ako nismo sposobni za sebe, ni naš prijatelj nas neće voljeti”.

Pozvao je Kurtija da preispita odluku i poručio mu da, kako je naveo, protiv Srbije treba da budu zajedno, bez obzira na dosadašnja i buduća međusobna neslaganja, a sve do “uzajamnog priznavanja”.

Povodom Haradinajevog pisma reagovao je poslanik Pokreta Samoopredjeljenja Dimalj Baša, koji je naveo da je bivši premijer od Kurtija tražio da ne ukida takse Beogradu, da ga je podsjetio na pitanje liberalizacije viza, državnim rezervama i ilegalnim imenovanjima u PTK, Carini i tajnoj službi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr.
Gost
Dr.

Samo tu pritiskajte, tu ih najviše boli. Zbog para od Crkve nama bi život uzeli da mogu.

TonyZ
Gost
TonyZ

Sad tek kapiram tvoj potez, moj Haradinaju. Rado bih uveo takse na robu iz Srbije, taman nedje pred sezonu…

Send this to a friend