Region

Rama: Htio sam da podijelim Kosovo koliko Haradinaj Harija od kraljevske porodice

Premijer Albanije poručio odlazećem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju da će optužbe na njegov račun u vezi sa podjelom KiM, morati da dokaže na sudu.

“Istina je da sam htio da podijelim Kosovo onoliko koliko je Ramuš htio da odvoji princa Harija od kraljevske porodice! Ukratko, dojučerašnji komandant OVK Ramuš Haradinaj imao je moje zasluženo poštovanje zbog svega što je učinio za slobodu Kosova…”, naveo je Edi Rama.

On je dodao da je Haradinajeva politika, kako kaže, “nanijela štetu Kosovu i Srbiji dala prednost u međunarodnoj areni”.

Rama, koji je već podnio tužbu protiv odlazećeg kosovskog premijera, za albanski Top čenel je rekao da je Haradinaj “pušku zamijenio klevetom”.

Poručio je da ne može da se spušta na nivo Haradinaja, koji je, kako kaže, od one vrste političara koji ne poštuju riječ, istinu ili javnost.

Prirodno je, dodao je, da se od klevete koje su na štetu nečijeg dostojanstva treba braniti na sudu, posebno ako se one ponavljaju u javnosti.

Albanski premijer je rekao da Haradinaj zapravo pokušava da manipuliše javnim mišljenjem neprimjerenim izmišljotinama.

Volio bi, kaže, ako njegova tužba protiv Haradinaja otvorila oči bar nekim političarima koji su “postali plijen političke i medijske blokade između Prištine i Tirane”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brza isidora
Gost
Brza isidora

Odlazeći….

Mileva
Gost
Mileva

Edi kralj. Veoma dobar političar.

Send this to a friend