Region

U Bihaću 1.500 migranata ostaje bez smještaja

Foto: N1

Sarajevska kompanija vlasnik objekata fabrike “Bira”, u kojoj se sada nalazi prihvatni centar za migrante, oglasila je prodaju nekretnina te fabrike u Bihaću.

S obzirom na to da objekti “Bire” sada predstavljaju privremeni dom za oko 1.500 migranata, postavlja se pitanje šta će biti s njima ako se pojave kupci za ponuđene nekretnine, pišu banjalučke Nezavisne.

Iz kompanije “Robot” koja je vlasnik “Bire” potvrdili su da su ti objekti na prodaju i da nije isključena mogućnost da migranti ostanu bez smještaja.

Ovo nije prvi oglas za prodaju “Bire”, nekadašnje fabrike rashladnih uređaja, ali ranije nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prodaju “Bire” već duže vrijeme osporava cazinski privrednik Amir Murić, koji je radnim mašinama tokom proteklih mjeseci u nekoliko navrata blokirao glavni ulaz u krug fabrike.

On se na to odlučio zbog nemogućnosti naplate dugovanja za demontažu mašina u objektu “Bire” u Bihaću.

Zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Opštinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama “Bire” do iznosa od 475.000 konvertibilnih maraka (237.500 eura).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mačor
Gost
mačor

Ni Mađarska nema kampove,što bi ih imala siromašna BiH.

Send this to a friend