Igrice

Debakl kultne igre: Novi Warcraft potpuni promašaj

Kada je prije više od godinu dana „Blizard“ najavio novu verziju strateškog klasika “Warcraft 3”, igrači RTS žanra bili su prilično zadovoljni što je studio odlučio da posveti pažnju osvježavanju kultne igre.

Nažalost, obećanja i očekivanja su jedno, a stvarnost sasvim drugo. Od kada je nova verzija izašla igrači ne mogu da vjeruju da je to sve što su dobili. Toliki je bijes onlajn zajednice da je „Blizard“ bio prinuđen da ponudi svakome ko je kupio igru automatsko vraćanje novca, prenosi gejming blog Kotaku.

„Blizard“ je obećao izmijenjeni interfejs, poboljšanu grafiku i teksture, a bilo je najava da će priča biti proširena, sinematici produženi i kampanja izmijenjena.

To su bila obećanja. A realnost je da korisnički interfejs manje-više izgleda isto, pojedini glasovi su promijenjeni.

Grafička poboljšanja nisu toliko loša. Teksture terena su ljepše, oblici jedinica i građevina izgledaju prirodnije, a pokreti su tečniji.

Najveće unapređenje je grafika, ali ona dolazi do izražaja tek kada se jedinice zumiraju, ali to nije baš praktičan način da se igra.

Ono što je posebno iznerviralo igrače jeste način na koji je „Blizard“ uveo novi verziju. Warcraft 3: Reforged čini nemogućim ljudima da igraju staru verziju bez novog klijenta, bilo da poseduju novu verziju ili ne.

Ukratko, nova i stara verzija iskombinovane su u jednu igru, a igrači u meniju mogu da odaberu koju žele.

Sve to zvuči dobro dok se ne dođe do praktičnih aspekata. Spajanje igara znači i da je stara verzija nasledila sve probleme nove u smislu povezivanja sa drugim igračima širom sveta i pravljenja posebnih partija (custom games).

Osim toga, Reforged je lansiran bez “ladder” funkcionalnosti, što znači da nema sistema rangiranja igrača niti takmičarskih partija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sds
Gost
sds

Zovu ga jos i Warcraft 3 Refunded.

papiric
Gost
papiric

Ka ta stro fa:)

Send this to a friend