Medicina Homoseksualnost stvaraju kombinacija genetike i okruženja

Veliko istraživanje pokazalo: Ne postoji gej gen

Veliko naučno istraživanje bioloških uporišta seksualnog ponašanja potvrdilo je da ne postoji izdvojeni “gej gen” i ustanovljeno je da složena kombinacija genetike i okruženja utiče na to da li će neko imati seksualne sklonosti prema osobama istog pola.

Istraživanjem su analizirani podaci o DNK i seksualnim iskustvima pola miliona ljudi. Došlo se do zaključka da postoje hiljade genetskih varijacija povezanih s istospolnim seksualnim ponašanjem, ali većina na to ima veoma mali uticaj.

Samo pet genetskih markera je “značajno” povezano s homoseksualnošću, otkrili su naučnici, ali ni na osnovu njih ne mogu se predvidjeti seksualne sklonosti.

“Skenirali smo cijeli ljudski genom i pronašli šačicu, pet lokacija koje su jasno povezane s time da li će osoba imati istospolne seksualne odnose”, rekao je Andrea Gana, biolog s Instituta za molekularnu medicinu u Finskoj koji je bio jedan od vođa istraživanja i dodao da ti markeri imaju “vrlo mali uticaj” na određivanje ljudske seksualnosti.

To znači da su drugi faktori poput okruženja, vaspitanja i ličnosti puno značajniji za seksualnu orijentaciju, kao i u slučaju drugih ljudskih osobina, istakli su istraživači.

Ova studija, jedna od najvećih, analizirala je anketne odgovore i sprovela analize na nivou cjelokupnog genoma (GWAS) na podacima više od 470.000 ljudi koji su dali uzorke svoje DNK i podatke o svojim preferencijama institutu UK Biobank i američkoj kompaniji za genetička testiranja 23andMeInc.

Rezultati su objavljeni u časopisu Sajens pokazali su da ne postoje jasni obrasci između genetskih varijacija kojima bi se mogla predvidjeti ili identifikovati seksualna orijentacija pojedinaca.

Aktivisti za prava LGBT osoba pozdravili su ovo istraživanje, naglasivši kako ono pruža “još dokaza da je biti homoseksualac prirodan dio ljudskog života”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kot
Gost
Kot

Ne vjerujem da ima gena koji tjera ljuda da recimo kockaju ali oni ipak ne mogu bez toga jer su to probali svidelo im se i moraju to da rade a ipak je to nešto što ne valja i ne treba raditi.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ali je zato postojao Frojd koji vam je fino objasnijo da je to psihična bolest, koju narod naziva ludost.

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Ako su bolesni treba ih lečiti u zatvorenim ustanovama kao što je psihijatrija,ako je samo hir onda fizički vaspitati i vratiti ba pravi prirodni put.

Roki
Gost
Roki

“…kombinacija genetike i okruženja utiče na to …” Kljucna rijec, okruzenja. Ne dajmo da nam djeca sjutra gledaju, da druga djeca umjesto majku i oca imaju 2 oca. Jer ako to dopustimo i budu to gledali, mislit ce da je to normalno. Budimo zdrava porodica muz i zena; otac, majka i dijete. Zdrava porodica = zdravo drustvo.

Leo
Gost
Leo

Ne postoji gej gen ali postoje složene kombinacije gena koje utiču na seksualnu orijentaciju. Tako piše u tekstu, da ne bude zabune

Lipovo
Gost
Lipovo

Zakljuchak ovoga istrazzivanja razumijem da je , biti LGBT osoba, posledica BOLESTI, na koju utiche ,,slozzena kombimacija gena,,

Blago tebi
Gost
Blago tebi

Kako si to izvukao, majke ti?

doktor
Gost
doktor

tako sto kad covjek ostane bez noge, sanse za prezivljavanje vrste kroz njega su manje. Kad covjek opsti sa istim polom, sanse za prezivljavanje kroz njega su ravne NULI.

Cista bolest i to je to.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

To je izvrtanje teza sad. Cinjenica je da neko postaje gej zbog okruzenja i da nije rodjen sa tim. Dakle, to je stanje psihe koje moze da se izmijeni i nije nista prirodno i normalno.

Sonja
Gost
Sonja

Pa to je psihicki poremecaj, bolest, koji je vjerovatno moguce lijeciti. A svaki psihicki poremecaj treba iskorijeniti, suzbiti ne dopustiti da poprima oblik epidemije.

Send this to a friend