Telefoni

Još jedan problem: Huawei više ne može koristiti micro SD kartice

Zabrana SAD-a koja se odnosi na Huawei dobila je još jednu posljedicu, a to je da kineska kompanija više ne može koristiti micro SD kartice.

Huawei više nije član SD Associationa, trgovačke grupe koja je dogovorila standardizovane specifikacije za SD i micro SD kartice. Drugim riječima, Huaweiju više nije dozvoljeno da pruža podršku za SD i micro SD kartice u slučaju svojih budućih mobitela i laptopa.

SD Association je potvrdio da Huawei više nije član grupe zbog naređenja koje je izdao američki predsjednik Donald Tramp, a to je najnoviji težak udarac za kinesku kompaniju. Micro SD i SD kartice će nastaviti da radi u postojećim Huaweijevim uređajima, ali kompanija neće moći koristiti standard za buduće proizvode.

Prethodno su saradnju Huaweiju otkazale kompanije Google, ARM, Intel, Qualcomm i Broadcom. Wi-Fi Alliance, alijansa koja postavlja Wi-Fi standarde u industriji, privremeno je ograničila Huaweijevo članstvo zbog zabrane SAD-a, a Huawei je takođe dobrovoljno napustio JEDEC, grupu koja standardizira RAM specifikacije.

Problem vezan za SD i micro SD kartice nije najveći za Huawei jer se ipak pripremao za to i ima vlastitu Nano Memory Card karticu, fizički manju od standardnih micro SD kartica.

3

avatar
1000
1
2
0
 
3
Vaše imeTombaPravednik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravednik
Gost
Pravednik

Je li ovo hajka na Huawei, zato sto je najbolji, a po nizim cijenama od konkurencije?

Tomba
Gost
Tomba

Mislim da im kinezi nece ostati duzni. A kad se to desi, dobro ce se amerikanci pocesat. Ogroman broj americkih firmi proizvodi u Kini, a sama Kina je veliko trziste za americke proizvode. Bas da vidimo kakav ce bit odgovor.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Hajka je na Huawei jer je Huawei najviše odmakao u razvoju 5G mreže, daleko su ispred Amera; pošto ne mogu da ih preteknu, Ameri uništavaju Huawei jer onaj ko prvi osvoji tržište za 5G donijeće svojoj zemlji bukvalno stotine milijardi profita (patenti, proizvodnja opreme, podrška, pozitivne posljedice na razvoj ekonomije, tehnologije, bukvalno milioni novih radnih mjesta)…

Send this to a friend