Zanimljivosti

Kiša novca počela da pada na siromašni kraj Hong Konga

Kiša novca počela je iznenada da pada u subotu poslijepodne u siromašnom distriktu Sham Shui Po u Hong Kongu. Ne postoji objašnjenje zašto su s neba počele padati novčanice od 100 honkongških dolara (oko 11 evra vrijednosti). Kada su to vidjeli, iznenađeni i veseli građani počeli su da slupljaju pare, a neki su se penjali na krovove automobila kako bi skupili što više. Međutim, uskoro je stigla policija i pokvarila zabavu tražeći da svi predaju ono što su skupili, a radi se o ukupno 566 eura.

Istrage neće biti, kao ni potrage za onim kome novac pripada jer nije bilo nikakve štete. Prije “kiše novca”, putem Fejsbuka obratio se čovjek koji je najavio ovaj događaj.

“Da li neko vjeruje da novac može da pada s neba”, rekao je između ostalog muškarac, nakon čega je novac počeo padati na tlo.

U opisu videa se navodi da je dobročinitelj “superheroj” koji je “pljačkao bogate da bi pomogao siromašnima”. Vjeruje se da je muškarac vlasnik kompanije koja promoviše trgovinu digitalnim dobrima preko interneta.

Pogledajte kako je to bilo:

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Soko
Gost
Soko

A policajac zaplijenio !!

markis
Gost
markis

Ovako ce nama Mikas da baca kad mu prigusti da ga ne diramo!

Rasulo
Gost
Rasulo

Nece nam nista bacit, moze nam samo uzet!

Send this to a friend