Politika

Milatović: Važno napraviti Vladu koju podržava većina od 49 poslanika, očekujem da u avgustu dam mandat mandataru

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je važno napraviit Vladu koju podržava većina od 49 poslanika, te očekuje da u avgustu da mandat mandataru, odnosno njegovom partijskom kolegi Milojku Spajiću.

Milatović bi volio da u novoj Vladi vidi predstavnike svih političkih partija koji predstavljaju manjinske narode.

“Mislim da bi to bilo vrlo dobra stvar za Crnu Goru. Za mene je važno da Vlada bude stabilna, evropska i reformska”, kazao je Milatović, odgovarajući na pitanja novinara u Beranama.

Naredne sedmice je konstitutivna sjednica Skupštine.

“Odmah nakon toga ću početi razgovore sa svim političkim subjektima. Mislim da bih to mogao da završim u pristojnom roku i da tokom avgusta dam mandat mandataru za sastav Vlade”, istakao je Milatović.

Na pitanje da li bi volio da u novoj Vladi vidi predstavnike srpskog naroda, Milatović ističe da je više puta govorio o tome da ne želi da govori o tome ko bi trebao, a ko ne da bude.

“Želim da o Vladi govorim principijelno. U Vladi bi trebalo da bude što više subjekata, kako bi Vlada bila dodatno snažnija, imala veću podršku u Skupštini, a ne na uštrb principa i programa. Glavni prioritet je ubrzanja evropskog puta, jer zaista mislim da sada postoji momentum koji Crna Gora mora da iskoristi da značajnije zagazi naprijed ka punopravnom članstvu u EU. U tom smislu sam vrlo jasan – i srpski i crnogorski i albanski narod, i bošnjački i hrvatski, svi narodi treba da budu dio Vlade Crne Gore, jer svi ti narodi čine Crnu Goru, ali mislim da to ne bi trebao da bude princip po kome se Vlada stvara”, istakao je Milatović.

Upitan koliko može Crnu Goru u EU povesti Vlada koja ima podršku samo 41 poslanika, Milatović odgovara da može svaka koja ima većinu u parlamentu.

“Za krupne reforme u pravosuđu je potrebna većina od najmanje 49 poslanika. U tom smislu je važno ići, makar pokušati, da se napravi Vlada koju podržava većina od 49 poslanika. To je logika i donekle jasno, jer nastavak reformi u pravosuđu su ključna stvar za ozdravljenje našeg društva”, kazao je Milatović.

Vladavina prava je, ističe, temelj svega.

“I razvoja ekonomije, svih ostalih stvari koje su vezane za socijalnu pravdu, unapređenje infrastrukturne povezanosti u Crnoj Gori. Bez vladavine prava i povratka poverenja građana u naše institucije- džaba smo krečili, što se kaže”, poručio je Milatović.

Slađana Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tata
Gost
Tata

Da ne bude ostavku da dajes

Uda
Gost
Uda

Dačić i Milica zavetnica se u CG više pitaju nego ovaj.

Zorica
Gost
Zorica

Da li ste poslali snaznu poruku ????

Podgoricagorevi
Gost
Podgoricagorevi

Za Mandu i Popuna bi ti mjesta u Vladi je li?

ACQUA
Gost
ACQUA

Crnogorski predsjednik po mjeri Srbije.

Pušti me više
Gost
Pušti me više

Svi preśednicu uđu u istoriju,ali neki sa poštenim namjerama i poslije mandata mogu mirno šetati svojom državom bez da ga pljuju i poprijeko gledaju i oni koji se ponašaju da im je sve od oca ostalo,lična svojina kojom raspolaže kako hoće i misli da su mu svi podanici i da on nije slučajno i u inat izabran-slabo će pozdrava dobiti… Više »

Zoran
Gost
Zoran

Kazete da treba sve partije i narodi da udju u vladu. A dje su vam Crnogorci?
Koja je ovo drzava sto ste joj vi predsjednik?

Triplex
Gost
Triplex

I DPS predstavlja nas Crnogorce.

PhD
Gost
PhD

Stare vodje DPS u ZIKS, pa posle da pricamo. Kakve ste nam samo jade zadali!

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Teško ćete u tu priču. Manjine neće sa ZBCG. A sa manjinama vam opet fale glasovi! Evropsi put sa četnicima nije moguć!

Raki
Gost
Raki

Onda morate uzet i URU

Kožar
Gost
Kožar

Pa i URU, oni vas najbolje hapse. Ali DPS nikad više.

Lol
Gost
Lol

Pitaj Spajkija , ako se cujete uopste

Laban
Gost
Laban

Ne gospodine Milatoviću,važno je napraviti proevropsku vladu koju podržava 54 ili 49 poslanika,a ne bilo kakvu vladu.Mada to nije vaš posao i nadležnost.

Kožar
Gost
Kožar

Ne junošo, važno je napraviti vladu kakvu želi narod i za koju je glasala većina građana, a ne kakvu bi željele ambasade.

Laban
Gost
Laban

Ako nećemo u EU ,onda dobro.Evropljani i SAD su rekli ko im nisu partneri,a ja se u pare kladim da će na kraju Spajić napraviti vladu bez DF ,jer eura dobio ne bi .Ali neka naprave oni što im je volja samo da narod dobije puno obećanih para ali bez dužničkog ropstva,vladavinu prava i ulazak u EU.Ako budu kralimkao što… Više »

Mimi
Gost
Mimi

Jakove, ne glasa se za narode, nego za partije.. procitaj Ustav prije ovako glupih izjava

Send this to a friend