Politika

Patriotsko komitski savez: Pretjeraste, Božoviću, u svemu

Na žalost Božovića, Rakovića, Marića i drugih ića, Crnogorci su se osvijestili odavno, a ono što današnja Srbija duguje crnogorskom narodu je veliko, pokajničko izvinjenje za zločin protiv Crne Gore, urađen upravo tih godina, kada je, kako je pisao grof Salis engleskom parlamentu Skupština donijela odluku pod bajonetima srpskih trupa, saopštili su danas iz Patriotsko komitskog saveza.

Kako ističu,  savez pozdravlja odluku gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića, da do crne zemlje spušti zastavu ispred zgrade Skupštine opštine Podgorica, povodom 102 godine od sramne Podgoričke skupštine, na kojoj je nelegalno i nelegitimno ugašena stara crnogorska država, njena dinastija i čast.

<<<Vuković spustio zastave do zemlje povodom 102 godine od Podgoričke skupštine<<<

“Toliko je dokumenata objavljeno o tom teškom periodu naše istorije, toliko knjiga napisano, nakon 80 godina ćutnje, da svako iole pismen može shvatiti šta se tada, u ratom opustošenoj i prodanoj domovini zaista desilo. Samo velikosrpska politička misao, ta žilava, načertanijevska zmija ne može! Niti njeni današnji propagatori, kao što je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, koji ustvrdi, na srpskom jeziku, nikšićkog akcenta, koji se nikad ne gubi, gdje god ko da ode, pa i u Beograd, da je čak i Mojkovačka bitka bila uvod u oslobađanje Crne Gore i Podgoričku skupštinu, kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom”, navode u Patriotsko komitskom savezu.

<<<Božović: Mojkovačka bitka bila uvod u Podgoričku skupštinu – kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom<<<

Oni poručuju Božoviću da je pretjerao u svemu.

“Svjesno žrtvovana crnogorska vojska na Mojkovcu, od strane srpskog generala Petra Pešića, nije imala snage za borbu protiv nove okupacije od strane srpske vojske 1918; njenih 9950 vojnika, smještenih u pet logora, među kojima je bilo 17 generala i 709 oficira, spriječeno je da se vrati u Crnu Goru dok se “posao ne oposli” i održi nelegalna tzv. Skupština. Božićni ustanak koji je uslijedio januara 1919. baš “potvrđuje” Božovićevu ocjenu o “bratskoj Srbiji” i radosti ujedinjenja! I onih hiljade ubijenih, prognanih i onih 5000 popaljenih domova”, naveli su u Patriotsko komitskom savezu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Monako
Gost
Monako

Vuković sto je spuštao spuštao je na sledece izbore ide u prošlost!!!

Mileva cg
Gost
Mileva cg

Putuj Bozovicu i ne okreci se “sine” !

Kotor grad
Gost
Kotor grad

Živa istina. Mene su robijala dva djeda u Bordegarsonu čejajući sramnu odluku da se vrate u Crnu Goru a onda su bili uhapšeni i maltretirani od srbijanske vojske sve do 1925 godine.
To su bile najaramnije stranice srpske istorije.

Kvartaš nk
Gost
Kvartaš nk

Domaci izdajnici najvise mrze izdanu domovinu.

Suka
Gost
Suka

Dogodine kapela na Lovcenu!

Objektivno
Gost
Objektivno

pre ili posle prizrena? mnogo je toga u planu za dogodine…

Uroš
Gost
Uroš

Dođi Suka da je postaviš, čekamo te.

Doxford
Gost
Doxford

Bicu gore,ti..neces

JevrejStaford
Gost
JevrejStaford

Kapelu ćeš dobiti!
Al Tamo daleko – daleko od mora ( i od Crne Gore) , i u suzama se izdajničkim …. Šta god već

Send this to a friend