Ostali sportovi

Crnogorski plivači na Evropskom prvenstvu u Kazanju

foto: wpolo.me

Crnogorska plivačka reprezentacija od 2. do 7. novembra učestvovaće na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Kazanju.

Našu reprezentaciju predstavljaće plivači Jovana Kuljača, Anđela Antunović, Vasilije Andrić i Ado Gargović, kao i trener Danijela Franeta.

“Ovo je prvi nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima za naše plivače. Svi znamo da je početak sezone, ali najbitnije od svega je da oni daju sve od sebe, i da sezona krene sa dobrim rezultatima. Imaju priliku da stiču iskustvo na velikim takmičenjima sto je jako bitno za njih. Zahvalnost Savezu i predsjedniku Stručnog savjeta za plivanje Dušku Dragoviću što su izgurali ovaj projekat, i ovo je samo početak, jer će naši plivači do kraja godine učestvovati i na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju, što je sjajna stvar za našu državu i naše plivače”, kazala je Franeta.

Andjela Antunović nastupiće u disciplinama 50 i 100 metara kraul, a Jovana Kuljača na 50 kraul i 50 leđno.

“Očekujem da otplivam svoja najbolja vremena u svom prvom nastupu na Evropskom prvenstvu u malim bazenima. Ovoće mi biti prvo takmičenje poslije OI u Tokiju”, poručila je Anđela, a dobar rezultat očekuje i Jovana.

“Prvo seniorsko prvenstvo Evrope za mene. Iako je početak sezone očekujem da otplivam svoja najbolja vremena, jer sam dobro trenirala i pokazala dobru formu na kontrolnim takmičenjima.”

Vasilije Andrić nastupiće na 100 i 200 kraul, a Ado Gargović na 100 i 200 kraul, kao i na 50 leđno.

“Srećan sam što sam dobio priliku da nastupim na jednom ovakvom takmičenju, prvo veliko takmičenje za mene. Potrudicu se da otplivam svoja najbolja vremena”, istakao je Vasilije.

“Uzbuđen sam, i sa nestrpljenjem čekam da debitujem na Evropskom prvenstvu u malim bazenima. Početak je sezone, ali od 200 kraul očekujem rezultat u granicama državnog rekorda”, jasan je Gargović.

Send this to a friend