Planeta

Lukašenkova rivalka napustila Bjelorusiju

Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Opoziciona kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Bjelorusiji Svetlana Tihanovskaja, koja osporava ponovni izbor predsjednika Aleksandra Lukašenka, napustila je Bjelorusiju i otišla u Litvaniju, javio je danas litvanski ministar spoljnih poslova Linas Linkvesijus.

“Stigla je u Litvaniju i bezbjedna je”, rekao je Linkevisijus.

Demonstracije protiv izborne pobjede bjeloruskog predsjednika, izabranog na nedjeljnim predsjedničkim izborima na šesti mandat sa više od 80 odsto glasova prema zvaničnim podacima, rasturila je sinoć policija drugu uzastopnu noć.

Spontane demonstracije uz sukobe s policijom počele su u nedjelju uveče, po obljavljivanju prvih rezultata izbora, po kojima je predsjednik Lukašenko, na vlasti od 1994. godine, pobijedio i šesti put.

Tihanovskaja se nije pridružila sinoćnim protestima da bi, kako je rekla, izbjegla provokacije a sa njom sinoć nije moglo da se stupi u kontakt. Njena portparolka rekla je za Frans pres da njen tim ne zna gdje je.

Ona je noćas poslala poruku preko telegrama da je dobro, ali do vijesti da se nalazi u Litvaniji sumnjalo se u autentičnost poruke.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Barani
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Barani
Gost
Barani

Колико овај влада,сигурно има пуно непријатеља и унутрашњих и спољашњих,који му нападају државу а он је јуначки брани!!!
Не могу да се сјетим али ми звучи познато овај сценарио???

Send this to a friend