Politika

Zajedno gradimo Kolašin: Odbornici SO da podrže naš predlog izmjena i dopuna Odluke o stipendiranju studenata

Kolašin

Ovim izmjenama se predviđa da korisnici stipendija pored studenata osnovnih i magistarskih studija budu i studenti doktorskih studija koji imaju prebivalište u opštini Kolašin, poručili su iz Kluba odbornika “Zajedno gradimo Kolašin”.

Takođe, kako su pojasnili, studenti doktorskih studija koji zbog kompleksnosti studija i dužine studiranja već imaju velike finansijske izdatke koje nije moguće pokriti samo iz jednog izvora finansiranja – stipendije, mogu aplicirati i biti korisnici opštinske stipendije pored drugih stipendija koje već koriste ili naknadno dobiju.

“U postojećoj odluci je postajalo ograničenje prema kome su studenti, radi dobijanja opštinske stipendije, morali da dostave dokaz da nijesu korisnici drugih stipendija što se ovim izmjenama i dopunama nastoji ukloniti. Smatramo da bi se kroz izglasavanje ove odluke umnogome unaprijedio položaj studenata koji imaju prebivalište u opštini Kolašin, što bi u krajnjem doprinijelo njihovim boljim rezultatima na nacionalnom nivou”, naveli su iz Kluba.

Pozivaju odbornike kolašinskog parlamenta da podrže ovu odluku.

“U nadi da će novi predsjednik opštine dati pozitivno mišljenje na naše predloge kojima nastojimo poboljšati položaj građana Kolašina i omogućiti im da osjete benefite ubrzanog infrastrukturnog i ekonomskog razvoja grada, te da će njegov odnos prema opozicionim inicijativama biti konstruktivniji i transparentniji u odnosu na svoga prethodnika, pozivamo odbornike lokalnog parlamenta da podrže ove odluke”, poručuju iz Kluba.

Send this to a friend